Howlerfest

Winston Kingdom maakt namen tweede editie van festival bekend.

Na een succesvolle eerste editie in maart 2012 kondigt Amsterdams poppodium Winston Kingdom het vervolg aan van het tweedaagse festival. Howlerfest, voorheen het Howler Garage Blues Festival genaamd, zal plaatsvinden op 9 en 10 november. Onder andere Automatic Sam, The Pignose Willy’s, Tenement Kids, Mozes & The Firstborn en Candybar Planet sieren de lineup.

Evenals op de eerste editie, waar onder meer Shaking Godspeed en The Experimental Tropic Blues Band (BE) op het programma stonden, staat Howlerfest in november in het teken van de garage-blues: twee dagen vol vuige, ongepolijste live muziek met de kenmerkende ‘howling’ gitaren, gierende orgels en woeste drumpartijen in combinatie met rauwe, eerlijke teksten.

De programmering is dit keer breder dan voorheen: van de oudgediende stonerrockers Candybar Planet, één van de grondleggers van de Eindhoven Rockcity-beweging uit de jaren ’90, tot de indrukwekkende garagepop nieuwkomers Cowbell (UK) en Mozes & The Firstborn. Tenement Kids, die in september een nieuw album uitbrengen via Suburban, onderscheiden zich met hun door blues, soul en americana beïnvloede rock en Organisms geven een eigen draai aan het genre door een schuitje noise door de mix te gooien.

Zie hieronder de complete line-up per dag:

Vrijdag 9 november : The Pignose Willy’s, Tenement Kids, Cowbell (UK), The Swains
Zaterdag 10 november: Automatic Sam, Candybar Planet, Mozes & The Firstborn, Organisms

De kaartverkoop van Howlerfest gaat op 3 september van start via www.winston.nl. Dagkaarten zijn €10,00, combitickets voor beide festivaldagen zijn €16,00.

HOWLERFEST
9 & 10 november 2012
Locatie: Winston Kingdom
Warmoesstraat 131, Amsterdam
Dagkaarten: €10,00
2-dagenkaarten: €16,00