Matchbox Twenty

MATCHBOX TWENTY KIEST RICHTING
MET NIEUW ALBUM NORTH.

Titel: North

Releasedatum: 31 augustus 2012

  Op 31 augustus verschijnt het nieuwe studioalbum van de Amerikaanse band Matchbox Twenty getiteld North. De eerste single van het album is She’s So Mean. De video is vandaag geprimeurd op YouTube en geregisseerd door niemand minder dan Rich Lee (Eminem, Norah Jones, will.i.am). She´s So Mean krijgt momenteel veel airplay op onder andere Radio 3FM.

Met het nieuwe album tilt Matchbox Twenty hun welbekende pop-rock sound naar een hoger niveau. Het creëren van pakkende melodieën, het maken van doordachte teksten waar deze multi-platina band zo bekend om is, hebben geresulteerd in North. De band – bestaande uit Rob Thomas (zang), Paul Doucette (drums), Kyle Cook (gitaar) en Brian Yale (basgitaar) – is afgelopen zomer samengekomen in Nashville, waar ze eerst zelf werkten aan nieuw materiaal voor North voordat ze opnieuw de krachten bundelden met Grammy Award winnend producer Matt Serletic.

North is het vierde studioalbum van Matchbox Twenty maar het eerste volledig nieuwe werk in tien jaar tijd. “The title refers to us finding our way,” zegt Paul Doucette.  “We went into this record with a lot of material. Many different songs that could have taken us in many different directions.  It sort of overwhelmed us for a bit. But, at a certain point, we figured it out. We figured out where North was.”

Met het blockbuster debuutalbum Yourself Or Someone Like You (1996) zette de band zichzelf in één klap op de kaart als een van de nieuwste, populairste en meest getalenteerde pop-rock bands van die tijd. Naast 30 miljoen verkochte albums wereldwijd ontving de band ook talloze onderscheidingen zoals vijf Grammy nominaties, vier American Music Awards en de People’s Choice Award voor Favorite Musical Group (2004). Tevens heeft Rob Thomas bewezen zelf één van de meest complete artiesten van de afgelopen jaren te zijn. Op zijn naam staan drie Grammy Awards, elf BMI Awards en twee Billboard Songwriter Of The Year onderscheidingen voor zowel zijn chart-topping solowerk als zijn samenwerking met legendes als Santana, Mick Jagger en Willie Nelson. De samenwerking met Carlos Santana leverde de hitsingle Smooth (1999) op. Deze single bereikte de tweede plek in de Most Popular Song Ever van de Top 100 Billboardlijst.