Ntjam Rosie

Africa meets Europe.

Op vrijdag 3 augustus gaf zangeres Ntjam Rosie een concert in het Concertgebouw te Amsterdam.

De zwoele, soepele jazzmuziek van zangeres Ntjam Rosie combineert het beste van twee continenten: Afrika en Europa. Rosie is namelijk geboren in Kameroen, maar verhuisde als kind naar Nederland. Dat ze een conservatoriumopleiding op zak heeft, is te horen aan de schijnbaar achteloze manier waarop ze de moeilijkste noten raakt. Wat nog het meest opvalt is haar warme stem en de emotie die ze daarmee weet over te brengen.

Elle
Op Ntjam Rosie’s eerste album Atouba waren zowel westerse als Afrikaanse ritmes te horen en zong ze met haar soulvolle stem in het Engels, Frans en Bulu, een taal uit Kameroen. Tijdens dit concert zingt Ntjam Rosie werken van haar tweede album Elle, waarop meer jazz maar vooral ook sporen seventies soul van artiesten als Stevie Wonder en George Duke te horen zijn (Concertgebouw)

Fotografie: Charlona Teerlink

[bol_product id=”1000004010714482,1000004012448284″ price_range=”undefined” name=”Ntjam Rosie” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1344084027_links.css”]