Stukafest

Gratis huiskamerconcerten in de Utrechtse Uithof.

Mevrouw Tamara, Yesterday’s Men, Hello April en Ása geven een akoestisch optreden in de huiskamer van Stukafest. Stukafest Utrecht organiseert op woensdag 15 augustus vier gratis huiskamerconcerten in de buitenlucht.

De huiskamersessie maakt onderdeel uit van de informatiemarkt van de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) die in de Uithof wordt georganiseerd. Duizenden eerstejaarsstudenten krijgen tijdens UIT de kans om kennis te maken met Utrecht en daar is Stukafest natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Speciaal voor UIT heeft Stukafest Utrecht ditmaal een selectie gemaakt van het nieuwste talent uit de domstad en omstreken.

Tamara van Esch speelde eerder al met haar alterego Mevrouw Tamara op deBeschaving en schopte het onlangs tot de finale van TV-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. De vier heren en dame van Yesterday’s Men maken indiepop in de stijl van Elbow, Arcade Fire en Patrick Watson; theatrale, op klassiek geïnspireerde, pop. Adriana Nova komt optreden met haar zomerse indie-popband Hello April. Ze brachten in april een debuutsingle uit, gevolgd door een muziekvideo, debuutplaat en een optreden op deBeschaving. Áslaug Vigfúsdóttir is geboren in Nederland, maar heeft onverdund IJslands bloed in haar aderen. Onder de artiestennaam Ása neemt ze je mee langs pijn, hoop, geluk en liefde uit een ander bewogen leven.

De huiskamersessie vindt plaats tijdens de informatiemarkt van de UIT-week. Deze informatiemarkt is op de gehele lengte van de heidelberglaan en padualaan. De huiskamersessie zal, evenals de rest van de markt, in de buitenlucht plaatsvinden. De sessie is een voorproefje op de vijfde editie van Stukafest Utrecht, dat op 7 februari 2013 plaatsvindt. Het culturele studentenkamerfestival brengt muziek, poëzie, cabaret, literatuur en nog veel meer moois in verschillende studentenkamers rondom de binnenstad.