The Jacks

Band behaalt Popronde record met nu al 20 shows.


Met de toevoeging van striptease club Senza te Emmen is de band The Jacks op het recordaantal van 20 Popronde shows gekomen. Geen enkele andere band in de geschiedenis van Popronde ging hen voor bij het verkrijgen van zoveel boekingen.

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden. Jaarlijks worden 100 bands uit de circa 1000 aanmeldingen geselecteerd. Zangeres Marcia van the Jacks was blij toen ze de selectie-voorronde door kwamen: “We zijn erg eager om veel live te spelen en wat is er leuker dan iedere grote stad van Nederland af te gaan.”

De band bracht afgelopen jaar hun 2e EP ‘Raw & Gorgeous’ uit, waarvan de song ‘Go!’ aandacht kreeg op 3FM en MTV. Ze werden ook uitgenodigd voor De Wereld Draait Door, Marcia: “Het was erg spannend om op nationale televisie in 1 minuut te laten zien waar je voor staat, ik denk dat we het er goed vanaf gebracht hebben, want het leverden ons veel festival-boekingen op”.

De band die niet de luxe heeft van een management en boekingsbureau houdt van aanpakken. Bassist Joost (ex-Krezip): “Die Do It Yourself mentaliteit heeft ons ook gebracht tot het verwerven van 20 Popronde shows, we klimmen zelf in de telefoon, uiteindelijk is natuurlijk niemand zo enthousiast over je band dan jij zelf, daarbij voelt alles wat je voor elkaar bokst als een dubbele overwinning. Trouwens de teller loopt nog, sommige steden hebben hun programma nog niet rond, dus het kunnen er nog best eens 25 gaan worden.”

Voor reflextie en achterover hangen is geen tijd, dit najaar verschijnt EP3, met als werktitel ‘Epic Trois’. Joost: “Mijn motto is een beetje ontleent aan een stuk tekst uit Highway To Hell van ACDC “No stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down”, we gaan volle kracht vooruit en doen veel vanuit een soort impulsief gevoel, niet te lang nadenken over alles, we zijn echte werkpaarden.”

Naast de opnames van ‘Epic Trois’ ligt de focus nu vooral op de Popronde, gitariste Estelle: “het toffe aan de Popronde is dat ieder café er aan mee kan doen, zo staan we nu dus ook in een striptease club. The Jacks is een straight-forward band; drums, bas, gitaar en zang. Doordat het zo basic is kunnen we overal goed tot zijn recht komen, we kijken er erg naar uit!”.

07/09 – Absolute Zero, Nijmegen
14/09 – Vibes, Rotterdam
15/09 – Sally O’Briens, Zwolle
22/09 – Cafe Die Twee, Bergen op Zoom
27/09 – Locus, Delft
28/09 – Stenza, Emmen
29/09 – Burgerweeshuis, Deventer
04/10 – Cafe Daniels, Wageningen
05/10 – Plein 79, Den Bosch
06/10 – Endzjin, Almere
11/10 – De Spieghel, Groningen
12/10 – De Kroeg, Arnhem
18/10 – Cees Place, Utrecht
25/10 – Pimpelaar, Enschede
26/10 – Irish Pub, Venlo
02/11 – Scooters, Leeuwarden
03/11 – Lollipop, Oss
08/11 – Uyl van Hoogland, Leiden
09/11 – Ernesto’s, Sittard
15/11 – Bar American, Middelburg

Fotografie: Myra Wippler