De Kast

Friese band brengt nieuw Friestalig album ‘Dreamflecht yn de Tiid’ uit.

Onder de poëtische naam ‘Dreamflecht yn de Tiid’ brengt de bekendste Friese Popgroep De Kast voor het eerst in haar bestaan een volledig Friestalige cd uit. De cd bevat naastgloednieuwe songs, ook degrootste hits uit het verleden, zoals In Nije Dei, Eltse Grins Foarby en Wa’t ik bin, die in de studio van drummer/producer Nico Outhuijse (the Grien Room) opnieuw zijn opgenomen.

Syb van der Ploeg: “We hadden het gevoel dat sommige nummers nóg beter uit de verf zouden kunnen komen wanneer we ze zelf nog een keer zouden opnemen.” Naast multi-instrumentalist Hubert Heeringa vervullen ook Piter Wilkens, Maaike Schuurmans en Lotte Verhoeven een gastrol op deze cd.

De eerste editie van ‘Dreamflecht yn de Tiid’ wordt in samenwerking met de Leeuwarder Courant uitgebracht als een ‘Limited LC Edition’. Met de campagneleus ‘Een nieuwe maat’ lanceert de Leeuwarder Courant als oudste krant van Nederland (1752) op 29 september a.s. de overstap naar een handzaam tabloid-formaat. De nieuwe volledig Friestalige cd ‘Dreamflecht yn de Tiid’ markeert ook voor De Kast ‘een nieuwe maat’ in het glansrijke bestaan van de groep.

De Kast en de LC vieren de introductie van krant en cd met een ochtendconcert op zaterdagmorgen 29 september tijdens het openingsweekend van het compleet vernieuwde stadsplein Zaailand in Leeuwarden. Tijdens het concert worden de nummers van de nieuwe cd gespeeld en vindt de officiële cd-presentatie plaats. De Kast speelt tussen 10- en 11:00uur.

De speciale ‘Limited LC Edition’ is tijdens de introductieweken van de Leeuwarder Courant op tabloid te koop voor slechts Euro 7,50.
De Kast ‘Limited LC Edition’ is uitsluitend te bestellen via de LC webshop (www.lc.nl/dekast) en wordt uitgeleverd vanaf 6 oktober. (Online) bestelde cd’s kunnen ook afgehaald worden na afloop van het concert op Het Zaailand op 29 september a.s.

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004010630902″ price_range=”undefined” name=”de kast” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1347862779_links.css”]