Eefje de Visser

Mooi optreden in Natuurtheater De Kersouwe.

Het kleine amfitheater van Kersouwe was niet helemaal gevuld. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de niet voor iedereen toegankelijke muziek van Eefje de Visser. Met haar teksten is ze zeker origineel en daardoor interessant voor een kleinere groep liefhebbers. De temperatuur was al aardig gedaald waardoor er wel wat warmte van de muziek welkom was.

De opening van de avond werd verzorgd door Lichte Dichter. Het gedicht ‘U’ werd in het donker voorgedragen.’Waterloper’ was het eerste nummer gezongen met band  wat direct daarna werd ingezet. Een mooi vertellend beeldende intro over lente. De muziek klinkt mooi, de viool klinkt  frivool door de nummers, de percussie geeft houvast. De zangeres heeft een heldere stem die soms door de te harde donkere stem van de zanger wordt weggedrukt. Jammer want de samenzang klinkt wel goed. ‘Versta je mij’ is een prachtige song waarin de instrumenten tot zijn recht komen.

Lichte Dichter heeft mooie teksten en lekkere muziek alleen de balans is soms nog wat lastig. Niet verbazend als je hoort dat dit pas het tweede optreden in deze setting is.

Na een korte pauze was het aan Eefje de Visser om het publiek warm te houden met haar klanken. Vanavond passeren alle nummers van  haar debuutalbum ‘De koek’ de revue. In Oktober start haar theatertour dit is een tryout. Eefje is geen prater ze speelt liever muziek.

‘Naast me’, de opening, speelt ze alleen met haar gitaar als begeleiding.

‘In t gras zong ze zonder veel adem te halen in hele zinnen achter elkaar: een kenmerk van meerdere van haar liedjes. “De nacht werd dag en dag werd nacht dat vond ik echt zo goed bedacht ik wachtte af verwachtte dat de pijn van nergens thuis te zijn een klein beetje werd verzacht. Terwijl ik daar lag in het gras”. ‘Ik Dacht na’is  met wat andere instrumenten met de banjo en trompetten.

Tijdens ‘Verdriet’ was het echt muisstil in het bos, je voelde de onmacht over verdriet weerklinken. Wederom een rake tekst: “Ik wist het wel ik wilde het zien maar ik zag het niet dacht dat ik alles begreep maar ik begrijp alleen maar mijn Eigen verdriet”.

De Toegift:

‘Schotland’ nog met de volledige band die haar steun en toeverlaat is en de liedjes in een mooie lijst mee presenteerde. De afsluiting deed ze net als de opening alleen. ‘Call me’, het enige nummer in het Engels dat Eefje speelde bij de wereld draait door, was tevens het slotakkoord van deze mooie poëtische zangavond.

Tekst en fotografie: Hans Kreutzer

[bol_product id=”1000004011030431″ price_range=”undefined” name=”Eefje de Visser” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346565743_links.css”]