Fabiana Dammers

Singer-songwriter uit IJmuiden komt met eerste album.

In december 2008 won zij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter, stond in voorprogramma’s van onder andere Van Dik Hout, Sabrina Starke en Room Eleven, en bracht eerder al twee EP’s uit. Maar nu pas komt de uit IJmuiden afkomstige zangeres Fabiana Dammers met haar debuutalbum ‘The Girl You Love’ : een plaat met songs die ze zelf omschrijft als ‘fabfolk’.

Met nummers als ‘Blinded’, ‘Can’t Say No’, ‘I Wonder’, ‘Hey Handsome’, ‘All This Craziness’ en ‘Today’ is het album vooral een singer songwriter album geworden. Folk invloeden horen we inderdaad terug in de eerste track (eveneens de eerste single van het album) ‘Roundabout Town’ en de daarop volgende titeltrack ‘The Girl You Love’. De laatst genoemde track zou een uitstekende volgende single zijn. Het protestnummer, dat gaat over hoe moeilijk het is om als beginnende artiest jezelf neer te zetten in de muziekwereld, is er aanstekelijk genoeg voor. Naast de folk invloeden en de typische singer songwriter stijl valt een track als ‘Make Me Whole’ op waar ineens wat meer rock tempo in komt, en het bluesrock achtige ‘Nobody Knows’. Als bonustrack is het nummer ‘Lasciami Illusa’ toegevoegd wat een Italiaanse versie is van ‘Blinded’. Fabiana is half Italiaans (haar moeder komt uit Italië), dus vandaar dat ze ‘Blinded’ naar het Italiaans bewerkt heeft.

Het mag dan even geduurd hebben voordat haar debuutalbum er eindelijk was. Maar met ‘The Girl You Love’ heeft ze een prima debuut afgeleverd om haar naam mee te vestigen. En daarmee is Fabiana Dammers een prima singer songwriter die we in Nederland naast zangeressen als Elske DeWall, Ilse DeLange en Stevie Ann prima erbij kunnen gebruiken.

Sterren: 4,0 ****

Tekst: Peter van Cappelle

Win-actie:

Wij mogen 1 album van haar verloten. Hoe? Volg ons op Twitter en Retweet ons bericht.Of laat hieronder een bericht achter.

[bol_product id=”1000004012429552″ price_range=”undefined” name=”Fabiana Dammers” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1349076848_links.css”]