Junkie XL

Wereldproducer brengt nieuw album uit op eigen label. 

Bijzonder optreden in het Concertgebouw in Amsterdam

Tom Holkenborg (Junkie XL) komt op 12 oktober met zijn nieuwe album ‘Synthesized’. Een week later, tijdens het Amsterdam Dance Event, geeft hij een speciale show in het Concertgebouw aan het Museumplein in Amsterdam. Op 27 september krijgen de fans alvast een voorproefje in de vorm van de single ‘Gloria’. Synthesized is het eerste album dat wordt uitgebracht op JXL Recordings. Dit nieuwe label is een samenwerking met Excelsior Recordings en campagnebureau BKB. Voor Holkenborg is dit het begin van een nieuwe manier om zijn publiek te bereiken.

‘Synthesized’ valt voor Holkenborg in een breed scala van muzikale producties. Zo tekende hij onlangs nog voor de muziek bij de kaskraker ‘Dark Knight Rises’, produceert hij muziek bij videogames en maakt hij remixen voor artiesten als Coldplay en Madonna. Toch blijft eigen werk cruciaal voor Holkenborg.

“Ik maak gemiddeld zo’n negen uur muziek per jaar. In al die verschillende tracks en stukken komen mijn ideeën en drijfveren terug. Maar nergens kan ik die zo vrij uitleven als op mijn eigen platen. Wie Synthesized luistert, hoort een-op-een waar ik nu muzikaal sta. De plaat heeft ook echt een typische Junkie XL vibe: veel energie en een mooie mix tussen akoestisch en elektronisch. Af en toe heeft het wel iets van een omgevallen platenkast. Bijvoorbeeld het nummer ‘Kill the Fucking Band’; dat begint als een soort middle-of-the-road discotrack en gaat dan over in ZZ Top meets KISS meets Kraftwerk.”

Holkenborg treedt niet vaak meer live op. Speciaal voor de Nederlandse fans geeft hij in samenwerking met promotor VRIJ een show in het Concertgebouw op 19 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event.

Over Junkie XL

De XL achter Junkie staat voor eXpanding Limits en dat is precies wat Holkenborg al meer dan twintig jaar doet. Steeds zoekt hij experiment en vernieuwing. Dat leidde tot de onverwachte, maar inmiddels klassieke remix van ‘A little less conversation’ van Elvis. Daarmee kwam hij in tientallen landen op nummer 1 in de hitlijsten. Maar hij stortte zich ook als een van de eerste grote artiesten op games. Met de muziek die hij maakte voor spellen als ‘Forza’, ‘Need for Speed’ en ‘Burnout’ bereikt hij dagelijks meer dan 30 miljoen gamers. De afgelopen jaren tekende Holkenborg voor de filmmuziek van Hollywood kaskrakers als ‘Inception’, ‘Madagascar 3’ en ‘The Dark Knight Rises’. Tegelijkertijd componeerde hij klassieke stukken voor het Nationaal Ballet, het Metropole Orkest en de Toneelgroep Amsterdam. Holkenborg woont en werkt in Los Angeles.

[bol_product id=”1000004005910168,1000004000038648,1000004012351782,1000004005981758″ price_range=”undefined” name=”Junkie XL” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1347174384_links.css”]