Lady Linn and Her Magnificent Seven

Belgische zangeres komt met verrassend tweede album. 

Lady Linn and het Magnificent Seven is weer terug na enkele jaren stilte. Swingjazz werd pop maar dan wel met een speciaal randje. ‘No Goodbye At All’ is het resultaat.

Door Anneke Ruys

In 2008 lieten Lady Linn en haar zevenkoppige band de wereld kennis maken met haar debuut ‘Here We Go Again’: een veelbeproken plaat die haar in thuisland Belgie een gouden en een platina plaat opleverde. Ook bij ons sloeg het album goed aan en stond de formatie verschillende malen op de Nederlandse podia. De opvolger van haar plaat liet enkele jaren op zich wachten. Hier bij ons dan want in Belgie kwam haar nieuwe album ‘No Goodbye At All’ al veel eerder uit. Lady Linn heeft een succesvolle periode achter de rug. Ze sleepte onder meer een MIA voor Beste Zangeres in de wacht en stond op vele podia, zoals op het Montreal Jazz Festival. Maar nu is het tijd voor nieuw materiaal. “Ik heb hier zo naar uit gekeken. Naar een nieuw album, een nieuwe look en een nieuwe sound. ‘No Goodbye At All’ is een veelzijdig album geworden. Ik hou van heel veel soorten muziek, van soul tot jazz en van close harmony tot bossa nova. Ons eerste album ‘Here We Go Again’ was een afspiegeling van hoe ik in 2008 naar muziek keek. Swing jazz daar ging ik toen voor omdat die muziek zo positief is. Op het conservatorium leerde ik over de vele soorten jazzmuziek die er zijn. Met swingjazz zijn we toen doorgebroken. Ik hou nog steeds veel van die muziek maar vond het nu tijd voor een andere richting”.

 En het werd een andere richting. Op ‘No Goodbye At All’ vind je zowel de soul van Irma Thomas terug als de sixties stijl van Louis Neefs. “We hebben het album opgenomen in Parijs, onder leiding van de bekende producer Renaud Letang. Hij werkte eerder met artiesten als Feist, Mocky en Jamie Lidell en begreep meteen wat voor soort album ik wilde maken: een mengeling van verschillende muziekstijlen”. De liedjes op het nieuwe album werden weer door Lady Linn zelf geschreven. “Ik zou niet anders kunnen. Altijd zit ik boordevol inspiratie. Die haal ik uit mijn eigen leven, mijn eigen gevoelens,  maar ook uit de mensen om me heen en dingen die me opvallen. De tekst komt eerst en daarna maak ik er de muziek bij. ‘Always Shine’ heeft een hele bijzondere betekenis. Ik schreef dat liedje voor mijn grootvader die kanker had en inmiddels is overleden. ‘No Goodbye At All’ schreef ik nadat ik afscheid had genomen van een geliefde. Mijn liedjes lijken vrolijk als je ze hoort, maar er zit ook veel emotionaliteit in”.

Lady Linn wordt begeleid door een zevenkoppige band. Dat is een hele hoop. “Ja dat is het zeker. Meestal gaat het goed maar we hebben ook nog wel eens wat onenigheid. Maar bovenal zijn we een gezellige groep, je zou bijna zeggen dat we een soort familie zijn. Ik blijf dit het leukste vinden wat er is. Ik zing graag en kan zo de hele dag met muziek bezig zijn. Optreden vind ik heel bijzonder, ook omdat je zoveel terugkrijgt van het publiek. Ik hoop hier nog lang mee bezig te kunnen zijn, veel nieuwe landen bezoeken en veel nieuwe mensen leren kennen. Het leven is ervoor om van te genieten en dat doe ik zeker volop”.