The Kyteman Orchestra

Nederlandse succesformatie gaat internationaal.

Na de succesvolle festivaltour van The Kyteman Orchestra in Nederland zet Colin Benders nu zijn eerste stappen in het buitenland.

Internationale interesse is gewekt na een showcase in Londen een paar maanden geleden. Op vrijdag 21 september speelt The Kyteman Orchestra op het Hamburgse Reeperbahn Festival. Op zaterdag 22 september is Benders inclusief zijn voltallige orkest en koor vervolgens te gast bij Berlin Live dat wordt uitgezonden door ZDF Kultur. Benders optreden in Londen en zijn ervaringen werden in de korte documentaire “Sounds like Kyteman” vastgelegd door Sennheiser en is vanaf vandaag te bekijken op YouTube.

Reeperbahn Festival

Met ruim 200 internationale acts is Reeperbahn een van de grootste showcasefestivals van Europa. Drie dagen lang zijn op verschillende podia in concertzalen, clubs en cafés bands te zien en conferenties bij te wonen. The Kyteman Orchestra, onder leiding van Colin Benders, presenteert zich hier voor het eerst aan de Europese muziekindustrie in theater Fliegende Bauten.

Sounds like Kyteman

In de short-doc “Sounds Like Kyteman” volgt Sennheiser Colin Benders alias Kyteman op de voet naar z’n eerste optreden in het buitenland sinds de release van The Kyteman Orchestra in Nederland. Vanuit het door Colin en zijn muzikale vrienden bewoonde Kytopia en op weg naar London vertelt Kyteman over zijn onbegrensde passie voor geluid en muziek. De video is te bekijken op YouTube.

Nederlandse tour

Na de optredens in Duitsland maakt The Kyteman Orchestra zich op voor de najaarstour in Nederland langs enkele grote podia. De tour start op 4 oktober in Koninklijk Theater Carré, een droomlocatie voor iedere muzikant om te spelen: “De eerste keer dat ik in Carré stond was tijdens de verjaardag van Herman van Veen, zo’n twee jaar geleden. We kunnen niet wachten tot we met z’n allen zelf het podium op mogen op die bijzondere plek”, aldus Benders.

Naast The Kyteman Orchestra wordt Kytopia op Reeperbahn Festival ook vertegenwoordigd door indierockers Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen van Bombay Show Pig.

Voor meer informatie over het festival en de programmering, kijk op reeperbahnfestival.com.

Voor info over de Nederlandse tour, kijk op www.kyteman.com.

Tekst: Anneke Ruys, Foto: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004012173045,1000004006496769,1000004012407993,1000004012316712,1000004011191520″ price_range=”undefined” name=”The Kyteman Orchestra” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346676239_links.css”]