will.i.am

Lanceert zijn nieuwe single op Mars.

will.i.am heeft de lat wel erg hoog gelegd als het gaat om de plek waar je je nieuwe single voor het eerst ten gehore brengt. Afgelopen dinsdag was ‘Reach For The Stars’ namelijk te horen via de speakers van het Mars-voertuig Curiosity.

Geen wereldpremière dus, maar een heuse ‘universumpremière’. De Black Eyed Peas-zanger is erg geïnteresseerd in ruimtevaart en wetenschap en wil zijn fans via deze stunt enthousiast maken over ruimtetechnologie. will.i.am werkte al twee keer eerder samen met NASA, zo was hij ook aanwezig bij de lancering van de Curiosity.

De audio van ‘Reach For The Stars’ werd naar een bijeenkomst van NASA-studenten in Californië gestuurd, zo’n 100 miljoen kilometer verderop. Het evenement werd live uitgezonden op de website van NASA. Ook de NOS berichtte over de première op Mars, kijk hier naar de uitleg van wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Hier kun je naar een interview kijken met will.i.am over zijn samenwerking met NASA.

© Universal Music

[bol_product id=”1000004012102739,1000004005574200″ price_range=”undefined” name=”will.i.am” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346420651_links.css”]