ADE University

Jong talent krijgt les van de wereldtop.

Uniek platform voor studenten en aankomende professionals tijdens Amsterdam Dance Event

Een select gezelschap studenten en aankomende professionals, krijgt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) de unieke kans les te krijgen van grootheden uit de danceindustrie.

Gevestigde namen als Junkie XL, Duncan Stutterheim van ID&T, dancepionier Joost van Bellen, DJ Chuckie (Dirty Dutch) en James Minor, general manager van het toonaangevende Amerikaanse muziekfestival SXSW, werken mee aan dit unieke platform dat van 17 tot en met 19 oktober in de Smirnoff Cube op het Leidseplein in Amsterdam plaatsvindt.

Met het driedaagse programma ADE University maakt ADE het jong talent mogelijk te profiteren van het enorme netwerk dat naar onze hoofdstad komt voor een bezoek aan de belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek en het grootste clubfestival ter wereld.

Op woensdag 17 oktober trapt het platform af met een doorlopend programma dat het marketing- en medialandschap van 2012 uiteenzet in een serie korte lectures en interviews met topmensen uit de muzieksector. Dancepionier en schrijver Joost van Bellen vertelt vol anekdotes over zijn boeiende benadering van social media. Ralph Simon, grondlegger van de mobiele entertainment, verzorgt een inspirerend college. Internetexpert Denis Doeland zet in een interactieve masterclass uiteen hoe hij de online reputatie meet van mensen en bedrijven.

Roy Pereira is PR-manager bij muzieklabel Top Notch en schetst de belangrijkste ingrediënten van een goede mediastrategie. In een panel over de bepalende muziekblogs in Nederland doen 3voor12, DJBroadcast, Puna en State Magazine een boekje open over hun werkwijze. Verder geeft directeur Frank de Ruwe van marketingbureau Natwerk, een presentatie over de creatieve vondsten waarmee hij de meest diverse merken voor het voetlicht weet te brengen.

Op de tweede dag staat tijdens ADE University het ondernemerschap in de danceindustrie centraal. Met vanzelfsprekend Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T en Sensation en pionier als het gaat om het opbouwen van een krachtig merk en het uitventen van evenementen in de dancewereld. Stutterheim geeft een lezing over zijn inspirerende loopbaan en zijn motivaties en ontvouwt hoe hij de toekomst van de danceindustrie ziet. Andere boeiende namen op deze dag zijn onder meer: Bear Damen, oprichter van NON RECORDS en aanjager van een van de meest veelzijdige dancebedrijven van dit moment, Pim van de Burgh van NEW, Thomas Martojo van Dekmantel en Tim Heineke van Shuffler.FM. Speciale aandacht is er voor carrièremogelijkheden in de entertainmentindustrie in Los Angeles. Junkie XL componeerde muziek voor de allergrootste films en games en is een veelgevraagd remixer en Grammy-winnaar. Deze veelzijdige artiest en zakenman vertelt tijdens ADE University hoe hij zijn internationale imperium combineert met een bruisende loopbaan als artiest.

Op de derde dag vertellen succesvolle artiestenmanagers, event managers, boekers en artiesten in detail hoe zijn hun carrière hebben opgebouwd. DJ Chuckie, de Nederlandse DJ die samen met broer en manager Ryan Narain en het Dirty Dutch-team een wereldwijd opererend dancebedrijf wist op te bouwen, praat met muziekjournalist Saul van Stapele over zijn succesverhaal. Een grote headliner op dag drie is ook James Minor, general manager van het legendarische SXSW-festival in Texas; jaarlijks het belangrijkste internationale muziekfestival op de kalender. Andere gasten zijn op deze dag o.a. manager van Junkie XL Michiel Groeneveld, manager van Ferry Corsten Dimitri de Wit en manager Steijn Koeijvoets die onder meer betrokken was bij de internationale deals die de succesvolle rapgroep Dope D.O.D. uit Groningen dit jaar sloot.

ADE University biedt met interactieve programma’s vol gesprekken en interviews, aan toekomstige muziekprofessionals een buitenkans om met de top uit de industrie van gedachten te wisselen. Het is niet mogelijk kaarten te kopen voor ADE University. Het platform werkt samen met een geselecteerd aantal opleidingen in Nederland en is zolang de capaciteit het toelaat toegankelijk voor conferentiedeelnemers van ADE Pro.

Voor meer informatie www.amsterdam-dance-event.nl/ade-university

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.