Asteroids Galaxy Tour

Deens popcollectief in Paard van Troje.

 Op Op donderdag 11 oktober 2012 gaf  Galaxy Tour een optreden in Paard van Troje, Den Haag.

Het Deense popcollectief The Asteroids Galaxy Tour is terug met een nieuw album en hoe! Nadat in 2008 debuut album Fruit met een oerknal geboren wordt, gaat het hard. Single Around The Bend wordt gebruikt in het reclamespotje voor de nieuwe iPod Touch van Apple en het nieuw geboren universum rondom de band blijft zich alsmaar vergroten. De band doet momenteel een wereldwijde tour en bewijst een van de meest onorthodoxe en unieke live bands van de wereld te zijn. De populariteit van de band krijgt in 2011 een nieuwe stoot wanneer het nummer The Golden Age door Heineken wordt gebruikt in een nieuwe reclame die gelanceerd wordt via YouTube.

Onlangs heeft The Asteroids Galaxy Tour een tweede album uitgebracht; Out Of Frequency. Oprichters Mette Lindberg en Lars Iversen gebruikten voor dit album een bijzonder uitgangpunt en begonnen een collectie nummers te verzamelen die samen een denkbeeldige soundtrack zou kunnen vormen voor ’s werelds meest over-the-top spionnenfilm. Iversen zegt hierover: “We wilden de mensen niet vervelen met onze persoonlijke dagboeken, we wilden muziek maken met een filmische kwaliteit – nummers maken over karakters die niet per se ons voorstelden. Nummers over bad guys, helden en geliefden”.

Beïnvloed door klassieke big bands, psychedelische Deense tv-programma’s uit de jaren 70 en oude Parliament platen, hebben Iversen en Lindberg hun eigen versie van pop noir geperfectioneert. Muziek met een slimme truc waardoor het klassiek en futuristisch tegelijkertijd klinkt.

The Asteroids Galaxy Tour laat je gegarandeerd alle uithoeken van zijn universum zien.

Fotografie: Moos Wolfs