Boy

Dames stonden in het voorprogramma van Katie Melua in de HMH.

Anders dan hun naam doet vermoeden bestaat dit uit twee vrouwen: Valeska Steiner en bassiste Sonja Glass. De Zweedse en de Duitse leerden elkaar in 2007 kennen tijdens hun theateropleiding in Hamburg. Vanaf dat moment treden ze al regelmatig samen op, maar pas vorig jaar verscheen hun debuutalbum ‘Mutual Friends’ op het het platenlabel van Herbert Grönemeyer. Voor dit album wonnen zij de 2012 European Border Breakers Award.

Boy is een popduo dat zich het best laat vergelijken met singer songwriters als Feist, First Aid Kit en Regina Spektor. Zangeressen met teksten verpakt in catchy melodieën. Hoewel vorig jaar hun debuutalbum al verscheen kreeg het in Nederland dit jaar pas meer aandacht dankzij de airplay van de single ‘Little Numbers’ op de radio. Het is te hopen dat ook de andere singles van het album nog eens worden opgepikt. Een nummer als bijvoorbeeld ‘Waitress’ is net zo aanstekelijk als ‘Little Numbers’ en daarom de gedroomde opvolger.

Momenteel touren ze als support act voor Katie Melua tijdens haar Secret Symphony Tour. Vorige week vrijdag deden zij ook het voorprogramma voor Melua in de Heineken Music Hall. Het schijnt dat ze het net als Katie Melua voor elkaar kregen om de HMH muisstil te krijgen. Maar of ze ooit zelf ooit als hoofd act zo’n zaal op eigen kracht zullen vullen is nog de vraag.

Tekst: Peter van Cappele
Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004011604577,1000004011604578″ price_range=”undefined” name=”boy” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1351102431_links.css”]