Chaka Khan

Soul-diva overtuigt Melkweg.

Op vrijdag 19 oktober gaf Chaka Khan een optreden in de Melkweg.

Chaka Khan is een soulzangeres die al meedraait sinds het eind van de jaren 60. Toen vormden Chake Khan en haar sister Taka Boom de zanggroep Shades of Black.

In de late jaren 70 scoorde zij een grote discohit met I’m Every Woman, een nummer dat later door Whitney Houston ten gehore werd gebracht. In de jaren 80 ging het succes verder met Ain’t Nobody en een bewerking van een nummer van PrinceI Feel for You.

Chaka Khan is altijd actief gebleven in de muziek, soms op een laag pitje dan weer vader. Ze treedt regelmatig op en is ook een graag geziene gast in ons land. Op het North Sea Jazz Festival was zij meerdere malen te zien.

In de Melkweg gaf de zangeres een dampende soulshow weg met veel participatie van het publiek. De bezoekers genoten optimaal van grote hits en andere songs.

Fotografie: Anneke Ruys