Doe Maar

Nederland’s populairste band met groot orkest in Gelredome.

Doe Maar staat tussen 13 en 20 oktober vier keer in het Gelredome in Arnhem.

“We hebben lang gewacht totdat er iemand langskwam met een goed idee. Dit is natuurlijk een schitterende gelegenheid om weer eens samen op het podium te staan. En dit keer dan ook nog voor eens met een groot orkest”, aldus de band Doe Maar.

Het is nog steeds de populairste band die ons land ooit heeft gekend. Meer dan dertig jaar nadat ze begonnen staat Doe Maar aan de vooravond van een spannend nieuw hoofdstuk: in oktober 2012 is het viertal de hoofdact van Symphonica in Rosso.

De band scoorde hit na hit met nummers als Doris Day, Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar), Is Dit Alles, De Bom, 1 Nacht Alleenen Pa. Ouders waren geschokt door titels en songteksten als Nederwiet, Je Loopt Je Lul Achterna en Heroïne (Godverdomme). Maar het doorgaans jonge Doe Maar-publiek genoot. Tot groot verdriet van de fans kondigde Doe Maar in 1984 aan dat ze ermee gingen stoppen. Met twee afscheidsconcerten in april viel het doek voor Doe Maar.

Dat de belangstelling van het publiek zelfs na vele jaren van afwezigheid nog niet verdwenen was, bleek toen de band in 2000 aan een langverwachte reünie begon. Doe Maar deed maar liefst zestien uitverkochte optredens in Ahoy, Rotterdam. In 2008 werd bekend dat de band in juli 2008 een concert zou geven in de Kuip. Vanwege overweldige belangstelling werden dat er twee.

Nu steken de leden van Doe Maar nog een keer de koppen bij elkaar voor een geweldig concert. Samen met het 40-koppig symphonisch orkest Guido’s Orchestra brengt Doe Maar haar nummers in speciale arrangementen (www.gelredome.nl)

Fotografie: Rob Herstel