Lionel Richie

Concertverslag van optreden in het Sportpaleis Antwerpen.

Een nieuwe wereldtour precies 25 jaar na zijn eerste solo-optreden en een nieuwe CD dit jaar uitgebracht getiteld Tuskegee waarop vele van Lionel’s internationale hits.

Lionel Richie is terug naar zijn roots en komt weer thuis in Tuskegee ,Alabama waar hij geboren is..

Hij zingt zijn bekendste/beste songs dit keer in duet met de grootste country sterren zoals Shania Twain, Kenny Rogers, Willie Nelson maar ook met nieuwkomers als Little Big Town en Pixie Lott. Ook “Endless Love”, “Angel” en “Easy” krijgen een nieuw jasje.

Het nummer Angel werd vanavond in Belgie gezongen in duet met de Belgische Natalia. in Nederland zal w.s Waylon zijn opwachting maken om een duetje mee te zingen.

Lionel Richie en zijn live shows zijn steeds geweldig. Kleur, enthousiasme, mooie decors, actie en een geweldige sound zijn de ingrediënten van deze Tuskegee show.

Het publiek kreeg vanavond in Antwerpen (trouwens de 1e show in de nieuwe Europese tour) een prachtig overzicht van zijn carrière van 30 jaar vanaf de  Commodores tijd, zijn jaren ’80 pianoballades tot aan zijn recentere uptempo materiaal.

Lionel Richie verkocht meer dan 100 miljoen albums waarvan er 22 in de top 10 stonden. Hij won vijf Grammy Awards, een Oscar voor ‘Best Original Score’, een Golden Globe en een reeks andere awards.

Lionel Richie is één van de grote sterren van de huidige popcultuur. Het scheelde niet veel of Lionel de show was niet doorgegaan. Hij moest op advies van zijn behandelend arts extra rust nemen voor zijn stem.

De Schotse shows van de Tuskegee tour zijn daarom tot december 12 uitgesteld maar door de extra rust was Lionel Richie er in Antwerpen helemaal klaar voor!

Vanavond in het Sportpaleis in Antwerpen was de support act van Yannick Bovy: een Michael Buble sound a like stem maar toch met een eigen sausje gezongen .

Een aanrader om hem eens in zijn eigen show te gaan zien.

Setlist: o.a.Ballerina Girl, Hello, Stuck on you,Brickhouse, Angel, Easy ,Endless love enz enz

Verslag: Hans Colijn

Foto’s: John (Visitor)