Serj Tankian

Frontman System of a Down live in Paradiso.

Op zaterdag 13 oktober gaf Serj Tankian een soloconcert in de Grote Zaal van Paradiso.

Serj Tankian, frontman van de Amerikaanse rock/metalband System of a Down, brengt dit jaar zijn derde album uit als soloartiest. Tankian is niet alleen zanger, maar ook een bedreven activist die strijdt voor een beter milieu en zich maar al te graag bemoeit met de Amerikaanse politiek.

Zijn sterke mening is terug te horen op ‘Harakiri’, de nieuwe plaat van de zanger. In zijn nummers stelt Tarkian vragen over de hebzucht van huidige leiders en over verschillende sociale vraagstukken. De muziek die Tarkian laat horen komt in de buurt van System of a Down, maar klinkt toegankelijker. De heftige gitaren en de strenge, luide vocalen van Tarkian zijn nog steeds volop aanwezig (www.paradiso.nl)

Fotografie: Luuk Denekamp