Steve Miller Band

Legendarische formatie in 013.

Op 24 oktober gaf de Steve Miller Band een concert in 013.

Abracadabra klinkt lekker met een gitaarsolo van Steve. De keyboard moet het een moderner tintje geven wat mij betreft is het origineel al prima zonder die klanken of waren dat de jaren 80 klanken?

Mercuri blues stond op een van de 28 albums die hij gemaakt heef. De gitaar heeft ook in dit nummer de boventoon, ondanks of misschien wel dankzij zijn leeftijd. Sonny Charles zingt Further on up the road hij laat zien dat hij een entertainer is en speelt met het publiek. Zijn stem mag er zeker ook wezen. Steve geniet ook van het moment omdat hij nu alleen zijn gitaar hoeft te bespelen.

All your love in de mix met een paar begintonen en wat stukjes van James bond, monde toch weer uit in een blues song. Cowcow calculator ging over secretary of State die wist hoe het moest in Vietnam, achteraf moest hij bekennen dat hij er stvig naast had gezeten een nummer uit 1968.

Zo komen vele nummers uit verschillende perioden aan bod. Suger baby klonk als een zz-top nummer qua gitaar rifjes. Echt tot een hoogtepunt met swingend publiek kwam het niet, zou dat aan de gemiddelde leeftijd van 40+ liggen? Wild mountain alleen de akoestische gitaar en de zang van Steve geeft wel een mooie intieme sfeer dat is ook waarom 013 de perfecte venue voor dit soort concerten is. Gangster of love terug naar de vertellende blues.

Dance dance dance (all night long),  bracht ook nog wat sfeer en meezingerigheid bij het publiek. Bij lp’s was het altijd mooi om het goed bij elkaar passend te maken op een kant en dan op de achterkant weer een andere set. Bij de cd’s van tegenwoordig weet je bij het laatste nummer niet meer hoe het eerste nummer was.

Een bijna Vergeten nummer The window inderdaad te mooi om in de vergetelheid te raken. Livin in The USA weer wat meer  uptempo dat tijdens het gezongen refrein aanleunde tegen fly like an eagle hij eindigde het nummer met de kreet: Somebody give me hamburger. Toen waren de hits aan de beurt fly like an eagle en big old south Carolina, keep on rock’n me babe brachten de bezoekers weer in beweging.

In de toegift ontbrak The joker natuurlijk niet, een waardige afsluiter van dit concert. Steve was goed bij stem en kon de klanken van zijn gitaar laten klinken zoals het hoorde.

Tekst en fotografie: Hans Kreutzer