Kyteman Orchestra

Colin Benders en zijn mannen overtuigen Carre.

Op vrijdag 5 oktober gaf The Kyteman Orchestra een bijzonder concert in Theater Carre.

Na het succes dat Colin Benders (Kyteman) in 2009 boekte met het debuutalbum The Hermit Sessions, besloot hij zijn hiphop-orkest op te heffen. Maar niet voor lang; in maart 2011 bracht Benders de leden van het orkest opnieuw bij elkaar en zijn de fundamenten gelegd voor een nieuw album met een nieuw repertoire.

Waar hiphop en jazz bij de vorige plaat een centrale plek innamen is op het nieuwe album veel meer aandacht voor klassieke composities. Met een grote hoeveelheid instrumenten, verschillende vocalisten en zelfs een koor, creëert Kyteman een dynamische en monumentale sound.

Het resultaat? The Kyteman Orchestra; samenspel, energie, dynamiek en ontroering in een nieuwe muzikale dimensie. In Carre werd al snel duidelijk dat dit orkest uniek in zijn soort is. In Carre heerste een magische sfeer en publiek en artiesten genoten optimaal van een concert waarin klassieke composities, instrumenten, vocalisten en de virtuositeit van Colin Benders in alles overheersten (www.carre.nl)

Fotografie: Luuk Denekamp