Traditionals II

Tweede traditionele coveralbum komt op 29 oktober uit.

In a Cabin With en Onder Invloed hebben wederom de handen ineengeslagen om een album te produceren met traditionele folkliedjes gespeeld door gerenommeerde Nederlandse artiesten waaronder Peter te Bos, George Baker, Lucky Fonz III, Carol van Dyk en JB Meijers. Deze authentieke traditionals zijn zeer oude nummers waarvan de auteur veelal niet bekend is en bij het grote publiek bekend zijn gemaakt door grootheden als Bob Dylan en Johnny Cash.

“Omdat de eerste editie zo leuk was om te maken, hebben we er gewoon nog eentje gemaakt. Precies hetzelfde concept maar met andere songs en muzikanten. Daarom zijn we in de zomer van 2011 weer naar Hagestein gegaan om daar dezelfde oude ijsbaankantine om te bouwen tot tijdelijke studio.” – aldus Matthijs van der Ven. Hij is wederom op zoek gegaan naar traditionals die goed zouden passen bij de artiesten die we voor de Traditionals II hebben uitgenodigd. We wilden een gevarieerde plaat maken met artiesten die niet zo snel op één plaat terug te vinden zouden zijn. Vandaar de keuze om naast Carol van Dyk of Lucky Fonz III, ook George Baker uit te nodigen. Om vanuit daar door te gaan met Torre Florim die zijn traditional ‘It Makes A Long Time Man Feel Bad’ geheel in zijn eigen stijl arrangeert en uitvoert.”

Traditionals II komt op 29 oktober en zal via V2 Records verschijnen.

De Traditionals zullen ook een enkele keer ten gehore worden gebracht door een selectie van de muzikanten op het album en zijn voorganger:

27 oktober – Amstelkerk, Amsterdam

01 november – Paard van Troje, Den Haag

03 november – Tivoli de Helling, Utrecht

04 november – De Effenaar, Eindhoven