Ultravox

Legendarische band eenmalig concert in 013.

Vooral donkere elektronische statische muziek. Dat is hoe ze klonken en nu nog steeds klinken. Weinig veranderd dus, behalve dat ze flink wat jaren ouder zijn. Weinig beweging op het podium en in de zaal. Er werden 2 sets gespeeld met een pauze daartussen. Een risico als mensen het niet leuk vinden gaan ze, dat was niet het geval. De meeste bezoekers bleven en kregen waar voor hun geld. Bijna 2.5 uur Ultravox live tijdens de Brilliant Tour.

De hits van weleer volgde in de tweede set zoals ‘Dancing With Tears In My Eyes’ en ‘Hymn’ . Het bekendste nummer is natuurlijk de wereldwijde hit ‘Vienna’ en deed de tijden van vroeger herleven.  De stem van zanger Midge Ure was prima in orde, de synthesizer klonk de eerste klanken niet zoals het moest, daarna klonk het zoals ik het me herinnerde.  Ook het tempo ging omhoog de muziek werd steviger, meer gitaren waardoor het toch bleef boeien tot het eind.

Verslag en foto’s: Hans Kreutzer