Allen Stone

Laatste kaarten voor concert komende maandag in de Melkweg.

Op maandag 26 november aanstaande treedt Allen Stone op in de Melkweg in Amsterdam. De 25-jarige domineeszoon uit Seattle mengt pop, soul, gospel, r&b en folk tot een eigentijds, maar desondanks tijdloos vintage geluid. In combinatie met zijn lange blonde hippiehaar en nerd-bril is hij een opvallende verschijning. In 2010 bracht hij in eigen beheer zijn debuutalbum ‘Last To Speak’ uit, maar de grote doorbraak in de Verenigde Staten kwam een jaar later met het titelloze tweede album. In Nederland is afgelopen vrijdag de ‘Allen Stone EP’ uitgebracht, met daarop een viertal nummers van dat tweede album. De EP is verkrijgbaar via iTunes.

In april trad Allen Stone voor het eerst op in Nederland. In de bovenzaal van Paradiso maakte hij zijn live reputatie – “the new voice of soul” wordt hij genoemd, meer dan waar. The New York Times vergeleek hem zelfs met grootheden als Stevie Wonder, Donny Hathaway en Marvin Gaye, die “soulmuziek introspectie en sociaal commentaar gaven.”

Er zijn nog kaarten voor de show in de Melkweg beschikbaar.

© Universal

[bol_product id=”1000004012373575″ price_range=”undefined” name=”Allen Stone” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1353676999_links.css”]