Alt-J

Alt-J (∆) met folktronica naar Vredenburg Leidsche Rijn

Kalm maar doelbewust bouwde het Britse alt-J dit jaar aan zijn reputatie.

Debuutalbum ‘An Awesome Wave’ werd zowel in het thuisland, de Verenigde Staten als Nederland enthousiast ontvangen en is vanavond favoriet voor de prestigieuze Mercury Prize. Na de release in mei veroverde de band met hun avontuurlijke folktronica het publiek op festivals deBeschaving, [PIAS] Nites, Lowlands en Into The Great Wide Open. Volgende stop: een eigen show in Vredenburg Leidsche Rijn op 26 februari 2013 a.s. Kaarten kosten €20 (excl. servicekosten) en zijn vanaf morgen te koop.

An Awesome Wave wordt zowel door de vaderlandse pers als radio genoemd als één van dé albums van 2012. Uitstekende recensies, zowel op de plaat als de optredens, zijn het resultaat, met als klap op de vuurpijl single Tessellate op de 3FM-playlist. Dat is bijzonder, want alt-J’s muziek is zeer gelaagd: een mix van meerstemmige folk en electronica die het begrip ‘radiovriendelijk’ op een mooie manier oprekt. Niet voor niets wordt alt-J soms vergeleken met Radiohead.

alt-J (∆) + support, Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht, 26 februari 2013
De voorverkoop voor deze show is zojuist gestart via de website van de band. Vanaf morgen, 2 november 2012, zijn tickets ook verkrijgbaar via www.tivoli.nl, aan de kassa van Tivoli en Plato, via www.ticketservice.nl en alle bekende voorverkoopadressen. Tickets kosten €20, excl. servicekosten.