Beth Hart

Zangeres pakt Paradiso in.

Op 19 november was Beth Hart voor een concert in Paradiso. Ze stond er al meerdere malen en voelt zich er thuis. Het concert stond in het teken van haar meest recente album ‘Boom Boom Bang Bang’.

Beth Hart heeft een stem die zich als een van de weinigen op de wereld, echt kan meten met die van Janis Joplin. Met dezelfde verscheurdheid, die je tot het randje van de emotionele pijngrens brengt, zingt Hart haar teksten die verhalen over liefdesleed en pijn. Net als Joplin is ook Hart geen onbekende aan de rand van de afgrond van rock ‘n’ roll, alcohol en drugs, maar in tegenstelling tot Joplin die tragisch aan haar einde kwam blijft Hart stevig in het zadel. Op 8 oktober wordt het nieuwe album van Beth Hart uitgebracht, dat de titel ‘Bang Bang Boom’ draagt. Het album bevat elf nummers waarop de zangeres zingt over alle positieve en negatieve gebeurtenissen uit haar carrière. Een intiem en persoonlijk kijkje in haar leven (Paradiso)

Fotografie: Esmee Burgersdijk