Tags

Related Posts

Share This

Joe Jackson

Zanger brengt gedreven optreden in de Melkweg.

De Britse zanger Joe Jackson trad 2 november op in de Melkweg. Dat was met zijn “Bigger Band” en hij speelde een selectie van zijn nieuwe album ‘The Duke’ waarop hij bekende nummers van Duke Ellington op eigen wijze heeft gearrangeerd.

Uiteraard ontbraken ook zijn bekende hits niet. Zijn band had hij voor deze gelegenheid uitgebreid en bestaat uit Regina Carter, Sue Hadjopoulos, Allison Cornell, Jesse Murphy, Adam Rogers en Nate Smith.

Joe Jackson is van alle muzikale markten thuis. De Britse zanger is nooit bang geweest om te experimenteren met jazz, blues, pop en elektronische muziek. Hij is in Nederland vooral bekend geworden met de albums ‘Night and Day’ en ‘Body And Soul’. Op zijn laatste studioalbum ‘Rain’ (2008) laat hij zien dat ‘The angry young man’ volwassen is geworden.

Fotografie: Paul Barendregt