Jyoti Verhoeff

Singer-songwriter met ontroerend mooi concert in de Melkweg.

Op 12 november presenteerde Jyoti Verhoeff (Singer/Songwriter/Piano), samen met Maya Fridman (Cello/Vocals), haar debuut EP “Phoenix” in de theaterzaal.

De gastvrouw van de avond was Yori Swart, en zij overhandigde ook het eerste exemplaar van de EP. zal ook het eerste exemplaar overhandigen. Het werd een sprookjesachtige release vol passie en ontroering, licht en duisternis, natuur en magische momenten.

In de Melkweg, maar ook tijdens eerdere optredens, bewezen deze muzikanten dat zij keer op keer de luisteraar met hun muziek weten te ontroeren, raken en verrijken.Naast de liedjes van de EP werden nog een aantal extra nummers uit hun repertoire ten gehore gebracht.

Jyoti Verhoeff is geboren met een visuele handicap. Hierdoor leerde zij kijken door te luisteren, en ontwikkelde ze een rijke gevoelswereld. Omdat ze geen noot kon lezen, leerde ze zichzelf piano spelen. Dat resulteerde in een expressief, intiem en authentiek pianospel. Haar pure en zielroerende stem voegt hier een intensiteit en diepgang aan toe die menigeen niet onberoerd laat.

Twee jaar geleden leerde Jyoti de begaafde en klassiek opgeleide Maya Fridman kennen. Sinds hun ontmoeting begeleidt Maya haar passievol op cello en voegt met haar stem een bijzondere kleur toe die prachtig samen smelt met het geheel (Melkweg)

Fotografie: Willem Schalekamp