Nick Cave & The Bad Seeds

Nieuw album ‘Push The Sky Away’ onderweg.

“Well, if I were to use that threadbare metaphor of albums being like children, then Push The Sky Away is the ghost-baby in the incubator and Warren’s loops are its tiny, trembling heart-beat.” Nick Cave

Op 18 februari komt een nieuw album van Nick Cave & The Bad Seeds, genaamd ‘Push The Sky Away’ uit. Fans kunnen vanaf 3 december al een voorproefje krijgen van het nummer ‘We No Who U R’, wat als eerste track op het album zal verschijnen. Dit nummer zal beschikbaar worden gesteld als download bij elke pre-order van het album via nickcave.com of iTunes.

‘Push The Sky Away’ is het eerste Nick Cave & The Bad Seeds album sinds ‘Dig, Lazarus, Dig!!!’ uit 2008. Het album werd geproduceerd door Nick Launay (Yeah Yeah Yeahs, Arcade Fire, Grinderman, The Living End), en is opgenomen in La Fabrique. Deze studio is gevestigd in een 19e eeuws herenhuis in het zuiden van Frankrijk, waar de muren van de studio zijn bekleed met een enorme collectie van klassieke vinyl.

“I enter the studio with a handful of ideas, unformed and pupal; it’s the Bad Seeds that transform them into things of wonder. Ask anyone who has seen them at work. They are unlike any other band on earth for pure, instinctive inventiveness.” aldus Cave zelf.

Als ‘Push The Sky Away’ vergeleken wordt met de voorgaande Nick Cave & The Bad Seeds albums heeft dit album een natuurlijke warmte, wat dit album de meest subtiele en mooiste album van alle Nick Cave & The Bad Seeds maakt. Op dit album is het niet altijd duidelijk welke instrumenten je precies hoort. Het kunnen traditionele muziekinstrumenten zijn, maar andere geluiden zijn duidelijk gegenereerd door objecten die niets met muziekinstrumenten te maken hebben. Er wordt een rijke en complexe muzikale taal gecreëerd.

“I don’t know, this record just seems new, you know, but new in an old school kind of way” verklaard Nick Cave.

Klik op het artwork hiernaast voor de albumtrailer of klik hier:
http://www.youtube.com/watch?v=aK59GDfWvsg&feature=youtu.be

Tracklisting:

We No Who U R
Wide Lovely Eyes
Water’s Edge
Jubilee Street
Mermaids
We Real Cool
Finishing Jubilee Street
Higgs Boson Blues
Push The Sky Away

[bol_product id=”1000004012418675,1000004012908407,1000004003123392,1000004007099398,1000004005818439″ price_range=”undefined” name=”Nick Cave” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1354037883_links.css”]