Nick Waterhouse + The Excitements

Beiden stonden op Buma Rotterdam Beats, in een stomend Rotown.

Op 17 november was Rotown één van de locaties van Buma – Rotterdam Beats. Op het podium stonden deze avond The Excitements en Nick Waterhouse. Het begon met de overweldigende act van The Exitements. Ik dacht eerst dat het een voorprogramma act was, maar het was een show op zich. De zangeres van de band is een beetje de Tina Turner van Mozambique. Wat een energie in haar lichaam en stem. Toen ze echt al haar energie uit haar keel gegooid had was het tijd voor Nick Waterhouse.

 

Nick begon met wat sombere nummers wat rustiger, wat dramatischer. De band bouwde de energie langzaam op en sloot uiteindelijk spetterend af. Wat mij betreft hadden ze de acts om mogen draaien. Eerst Nick Waterhouse en daarna The Exitements. Dan had Nick en zijn band denk ik nog beter tot z’n recht kunnen komen. Twee top-acts gisteren in Rotown dus en de sfeer was goed. Lekker druk, warm en gezellig.

Buma Rotterdam Beats is een event voor de Nederlandse urban muziekwereld. Een Beetje vergelijkbaar met het Groningse Eurosonic of het Amsterdam Dance-event, maar dan puur voor Urban-muziek. Zo zijn er tijdens het event muziek-conferenties, workshops, open-mic sessies en de jaarlijkse State Awards. De State Awards werden 15 november uitgereikt in Corso, door onder andere de Jamaicaanse superster Shaggy.

Overzicht State awards:
Beste Artiest: Fresku
Beste Album: Fresku – Maskerade
Beste Single: Yellow Claw ft. Mr Polska en Ronnie Flex – Krokobil
Beste Video: Yellow Claw ft. Sjaak & Mr Polska – Allermooiste Feestje

Beste Mixtape: Matarr – De gang van zaken EP
Beste Groep: Nouveau Riche
Beste Producer: Boaz v/d Beatz
Beste Dj: The Flexican
Beste Live Act: Hydroboyz
Rookie of the Year: Ronnie Flex
101Barz Award: Bokoe Sam

Tekst en Fotografie: Erik van ’t Hof

[bol_product id=”1000004011291631,1000004011325292,1000004012307829,1000004012224585″ price_range=”undefined” name=”Nick Waterhouse + The Excitements” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1353271301_links.css”]