Nina June

Interview met Nina June.

Het tweede album van Nina June heet ‘The Worls Awaits’, de opvolger van het debuut ‘Little Dreams’. Op 25 november staat de singer-songwriter op het Songbird Festival.

Door Anneke Ruys

Hoe zou je je nieuwe album omschrijven?

De nieuwe liedjes zijn frisser en vrolijker dan mijn vorige songs. Misschien is het wel zo dat ik mezelf nu minder serieus neem dan voorheen. Maar er zit nog genoeg diepte in de liedjes. Ik heb de nummers samen metandere songwriters geschreven. Het resultaat is echt fantastisch.

Wat schuilt er achter de albumtitel?

Met ‘The World Awaits’ refereer ik aan de tijd dat ik mijn eerste cd maakte. Ik wilde zó graag mijn dromen achterna gaan en artiest worden dat ik helemaal vergat te genieten van alles wat ik meemaakte. Toen ik aan ‘The World Awaits’ begon realiseerde ik me dat er eigenlijk niemand op me zat te wachten. Ik voelde me niet gehaast en kon alle tijd nemen voor mijn tweede plaat. Ik kon ook veel meer genieten van het hele opnameproces.

Echt een positief album dus.

Ja dat is het zeker. Ik heb de liedjes geschreven in een periode dat ik me heel goed voelde. Ik zit nu dan ook in een hele positieve vibe met allerlei leuke dingen in het verschiet. Dat hoor je ook echt in het album terug.

Je hebt al heel wat optredens achter de rug.

Vooral met mijn eerste album. ‘Little Dreams’ is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Ik ben ermee afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Minister Plassterk nam de cd persoonlijk in ontvangst toen hij af was. Daarna heb ik een prive-concert voor hem gedaan dat nog door het NOS journaal is uitgezonden. Dat was natuurlijk fantastisch.

En toen kende opeens heel Nederland jou.

Ik heb daarna veel optredens kunnen doen ja. Bijvoorbeeld op festival Mundial en op jazzfestivals. Ook heb ik in de voorprogramma’s gestaan van Beth Hart en van Giovanca. Als ik eraan terugdenk heb ik tot nu toe al een te gekke tijd gehad.

Er was ook nog de theatertour.

Ja die kwam na mijn eigen concert in de bovenzaal van Paradiso. Ook werd ik gevraagd voor een muziektheater productie met liedjes van The Beatles. Ik heb met een hele fijne groep mensen in 80 grote theaterzalen gestaan. Helemaal fantastisch!

En nu is er alweer een hoogtepunt: je tweede album.

Ik ben daar ook heel erg trots op. Het is gemaakt in samenwerking met het productieteam Pelican Productions Tienus en Skiggy. We hebben er samen een heel bijzonder album van gemaakt!

De komende tijd ga je vast nog veel optreden.

Ik stond op 25 november al op het Songbird Festival in Rotterdam. Dat was echt te gek!. Ik stond daar samen met headliners als Lianne La Havas, Tanita Tikaram, Michael Kiwanuka en Justin Nozuka. De komende tijd heb ik ook nog de nodige optredens staan in het kader van mijn theatertour. Meer informatie daarover vind je op www.ninajune.nl

[bol_product id=”1000004012946794,1000004006088609″ price_range=”undefined” name=”Nina Junes” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1354170114_links.css”]