One Gift

Voormalig dak-en thuislozenband wil nummer 1 hit scoren.

Lukt het de band One Gift, bestaande uit acht (voormalig) dak – en thuislozen , om de Nederlandse nummer 1 kersthit te scoren dit jaar? Vanuit een moeilijke positie onderaan de samenleving streeft deze bijzondere band met de single ‘Uninvited’ naar een nummer 1 positie in de Nederlandse hitlijsten. Op 6 december wordt de single officieel gelanceerd in Hilversum. Het project geeft een positieve wending aan het leven van de muzikanten en tegelijkertijd steunen zij met dit project Stichting KiKa.

Wham? Mariah Carey? Single Uninvited van band One Gift is de kersthit van 2012

“Voor mensen in een moeilijke positie, onder wie daklozen, is de decemberperiode vaak heftig en zwaar. Terwijl Nederland zich haast om decembercadeaus te kopen, staan deze mensen soms alleen en met lege handen. Met dit muzikale project hopen wij deze mensen  een vrolijke noot en uitzicht op betere tijden te bieden.” aldus initiatiefnemer Peter van Drunen. Eerder was Van Drunen werkzaam als maatschappelijk werker. In dit werk zag hij veel onbenut muzikaal talent en wilde daar graag iets mee doen.

Daklozen voor KiKa

Na een officiële auditie werd in augustus de band One Gift gevormd. De acht bandleden leefden op straat in verschillende Nederlandse steden en hebben ieder een bijzonder muzikaal talent. Het project geeft hen een opstap richting een onafhankelijk leven en een duwtje in de rug. De helft van de opbrengst uit downloads en donaties is bestemd voor de (voormalig) dakloze bandleden van One Gift. De andere helft gaat naar KiKa, de stichting die strijdt voor kinderen kankervrij.

 Bekende Nederlanders zetten zich belangeloos in

Initiatiefnemer Peter van Drunen bracht een team van enthousiaste muziekprofessionals en vrijwilligers samen voor het project. Het nummer “Uninvited” werd geschreven door de muzikanten Anouk Kool en Ronald Kool. Daarnaast begeleidden zij de band de afgelopen maanden tijdens het intensieve repetitie – en opnameproces. Naast zijn inzet voor de kersthit van 2012 is Ronald Kool toetsenist van o.a. Anouk en Trijntje Oosterhuis en bandleider van de Ik hou van Holland-huisband. De videoclip werd geregisseerd door Rob van Pelt. En in de clip spelen onder andere acteur Martin van Waardenberg (De Marathon), Quintis Ristie en Kim Holland belangeloos een rol.

KRO De Wandeling volgt project “Kersthit 2012”

Het televisieprogramma KRO De Wandeling, gepresenteerd door Sander de Kramer, volgt de ontwikkelingen van de band One Gift op de voet. In de uitzending van 21 december portretteert de KRO twee van de bandleden en blikt samen met de band alvast terug op het project , met de single-release als voorlopig hoogtepunt.

Na de officiële single-release op 6 december 2012 in het Mediapark (Hilversum) is de single “Uninvited” te downloaden voor 0,99 cent via iTunes, onegift.nl en kersthit2012.nl.