Roger Waters

Pink Floyd-songwriter met The Wall naar Amsterdam ArenA.

Roger Waters, mede-oprichter en belangrijkste songwriter van Pink Floyd heeft aangekondigd in 2013 opnieuw op tournee te gaan in Europa met zijn historische productie “The Wall”.

Zijn audiovisuele meesterwerk van vervreemding en transformatie wordt in zijn geheel uitgevoerd met een volledige band en state-of-the-art productie. “The Wall” is al 192 keer live uitgevoerd voor meer dan 3,3 miljoen fans over de hele wereld, waardoor het nu al een van de meest succesvolle tournees in de rockgeschiedenis is.

De 2013 tour bestaat ​​uit 18 openlucht / stadion shows, in onder meer het Olympisch Stadion in Rome, Olympisch Stadion in Berlijn en de Amsterdam Arena. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start op zaterdag 17 november om 10.00 uur.

Voor deze grote openlucht stadions, heeft Roger Waters “The Wall” opnieuw ontworpen en opgeschaald om het ultieme stadion evenement te creëren. Om “The Wall” ervaring nog dichter bij de fans te brengen, waar ze ook zitten en de productie nog meer omvattend te maken voor deze grote zalen.

Roger Waters: “I’m extremely glad to be playing The Wall in Europe again. It’s going to be a lot of fun for all of us. I’ve reworked the show to play outdoors in large stadiums. It’s really good. Even more moving, engaging, dramatic and thrilling than the Arena shows. I’ve had to rethink the whole thing about stadiums. This wide wall stadium show couldn’t have been done 40 years ago. We couldn’t have filled the space in a way that would have been emotionally, musically and theatrically satisfying. Technology has changed. Now we can.”

Waters had “The Wall” eerder al opnieuw uitgevonden door het toepassen van moderne techniek en special effects bij zijn vorige tour in 2010. Die tour werd wereldwijd door het publiek omarmd tijdens talloze uitverkochte shows waaronder een record aantal van 9 uitverkochte avonden in het River Plate Stadium in Buenos Aires, Argentië. Tijdens deze tournee stond Waters ook drie avonden in een uitverkocht GelreDome. “The Wall” blijft een van de meest invloedrijke albums in de geschiedenis, met een groot effect op de popcultuur die nog in vele generaties muziekliefhebbers nagalmt.

“The best Arena show ever.  Period.” – New York Post
“The Wall Live is flawless. Everyone should see it once before they die.”– Philadelphia Inquirer
“The work resonates even more strongly than before” – The Independent
“The Wall is a triumph of scale and ambition…. the pinnacle of rock achievement” The Times, London
“You certainly get a lot of bang for your bucks” – The Telegraph
“The Wall is the perfect screen for the most eye-popping, thought provoking concert animations and visual graphics I’ve ever seen.” – London Evening Standard
“It is impossible not to be impressed with this show as a sensory experience” – The Guardian

Voor 2010 was “The Wall” eenvoudig te groot om te kunnen touren, maar de nieuwe stadions en de vooruitgang van de technologie hebben die moeilijkheden opgelost. Waters heeft de look en feel van de show aangepast om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met de verbazingwekkende theatrale extravaganza waar “The Wall” legendarisch om is geworden, om het zo mogelijk te maken nog meer generaties te inspireren met het adembenemende, audiovisuele spektakel. Voor die tour was “The Wall” slechts 29 in zijn geheel opgevoerd in Engeland tijdens de 1980 tour van Pink Floyd ter promotie van het album en een keer tijdens de viering van de val van de muur in Berlijn.

Op donderdag 15 november praat Roger Waters over de tour via een speciale webcast op RogerWaters.com en Facebook.com/rogerwaters om 13.30 uur CET, waar ook meer data zullen worden aangekondigd.

 

The Wall – Europa 2013
Juli
Zaterdag 20 Werchter festival terrein
Dinsdag 23 Split Poljud Stadium
Vrijdag 26 Padova Euganeo Stadium
Zondag 28 Rome Olympic Stadium
Augustus
Woensdag 7 Praag Synot Tip Stadium (Slavia)
Vrijdag 9 Frankfurt Commerzbank Arena
Zondag 11 Kopenhagen Parken Stadium
Woensdag 14 Oslo Telenor Arena
Thursday 15 Oslo Telenor Arena
Saturday 17 Gothenburg Ullevi Stadium
Dinsdag 20 Warschau Narodowy Stadium
Vrijdag 23 Wenen Donauinsel
Zondag 25 Boedapest Puskas Ferenc Stadium
Woensdag 28 Boekarest Piata Consitutiei
Vrijdag 30 Sofia Vasil Levski Stadium
September
Zondag 1 Belgrado Usce Park
Woensdag 4 Berlijn Olympic Stadium
Vrijdag 6 Dusseldorf Esprit Arena
Zondag 8 Amsterdam Arena
Woensdag 18 Dublin Aviva Stadium

ROGER WATERS – THE WALL LIVE

Zondag 8 september 2013
Amsterdam Arena
Entree: € 39, € 49, € 59, € 65, € 75 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start zaterdag 17 november om 10.00 uur via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Van maandag 12 november 17.00 uur t/m vrijdag 16 november 21.00 uur is het al mogelijk kaarten voor dit concert te kopen via de speciale American Express presale op www.americanexpress.nl/livenation.

[bol_product id=”1002004000078504,1000004000042014,1000004000042016,1000004003120858,1000004011224979″ price_range=”undefined” name=”Roger Waters” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1352454240_links.css”]