Joe & Beth

Staan als duo in het Koninklijke Carré op 29 en 30 juni.

Op 29 en 30 juni zullen Joe Bonamassa en Beth Hart het Carré in een intieme rhythm-and-blues club omtoveren. Beth en Joe zullen er hun tweede album, dat in mei uitkomt, voorstellen en een selectie spelen uit de veelgeprezen plaat die ze vorig jaar samen opnamen ‘Don’t explain’. Een plaat met verschroeiende versies van 10 songs die eerder al door groten als Billie Holiday, Etta James, Tom Waits, Ray Charles, Delaney & Bonnie, Bill Withers en Aretha Franklin ingeblikt werden.

Bonamassa hoeven we in België niet meer voor te stellen. De afgelopen jaren speelde hij zowel solo als met Black Country Communion een aantal zeer succesvolle concerten.

Op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is schier eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

Beth Hart kent u wellicht van haar rauwe stem (Janis Joplin voor gevorderden), doorleefde nummers (onder andere “LA Song (Out of this town)”) en energieke optredens. Joe en Beth frequenteren beiden hetzelfde (festival)circuit. Na een aantal ontmoetingen vroeg Joe haar om samen een soulplaat op te nemen.

Songs als “Sinner’s Prayer””, “Something’s Got a Hold on Me”, “I’ll take Care of You” en “Ain’t No Way” kregen -dankzij het unieke samenvloeien van de gitaar (hij) en stem (zij)- een nieuw leven.

Waar de muziek van ‘Don’t Explain’ bereikt slechts live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. De virtuoze groepsleden –gebonden door hun gezamenlijke liefde voor muziek- hebben beloofd om ter ere van het publiek (ja u) een tandje bij te steken. Thuisblijven is dan ook geen optie.

De voorverkoop voor dit concert start aanstaande woensdag om 9u.

Download hier gratis de nieuwe single van Joe en Beth!

Zaterdag 29 en zondag 30 juni, aanvang 20.00 uur
Toegang: € 88/78/68/58

Fotografie: Mike Prior

© Greenhouse Talent