Kris Berry + ED

Gezamenlijk optreden in Patronaat.

Op 13 december konden bezoekers van Patronaat in Haarlem een dubbelconcert zien van zangeres Kris Berry en zanger ED.

Kris Berry noemde haar album ‘Marbles’ oftewel knikkers, maar ook staat het voor de ‘kronkels’, ‘bekentenissen’ en ‘ervaringen’. De zangeres groeide op de Antilliaanse eilanden op met muziek. Dat was latin, ska, Cubaanse muziek en jazz. Later ging ze zingen bij een jazzband.

In 2011 verscheen haar eerste EP. Vijf liedjes, waaronder Flower Empty Tree, dat in januari voor het eerst op de radio werd gedraaid door Giel Beelen. Radio 6 maakte haar EP ‘Schijf van Zes’ en verkoos Kris tot Soul & Jazz Talent. Ze deed sessies op vrijwel alle grote radiozenders, speelde van Brabant tot Groningen en deed voorprogramma’s van onder meer Eli ‘Paperboy’ Reed (in De Melkweg) en Selah Sue (in De Effenaar). Het hoogtepunt was haar optreden op het North Sea Jazz Festival 2011.

Gisteren stond Kris Berry in het Haarlemse Patronaat waar zij zichtbaar genoot van haar optreden. Net als ED, een gedreven singer-songwriter uit Den Haag.

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004012167077,1000004012102361″ price_range=”undefined” name=”ed en kris berry” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1355443219_links.css”]