Mick Hucknall

Zanger geeft extra concert in Groningen.

Op woensdag 6 maart vindt er een extra concert van Mick Hucknall plaats in de Oosterpoort, Groningen.

Het concert maakt onderdeel uit van zijn eerste solotour ‘American Soul’. De kaartverkoop voor het concert in de Oosterpoort start aanstaande vrijdag 7 december om 10 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert in de Heineken Music Hall op dinsdag 6 maart.

Met American Soul begint de Britse zanger en voormalig frontman van soulband Simply Red aan een nieuw hoofdstuk in zijn indrukwekkende muziekcarrière. De tour staat volledig in het teken van zijn gelijknamige soloalbum dat onlangs is verschenen. Mick’s solocarrière geeft hem nu alle vrijheid om op te nemen wat hij wil en hij koos daarbij voor de muziek die hem zijn hele leven lang al had geïnspireerd, Amerikaanse soul. ‘That’s How Strong My Love Is’, een prachtige cover van Otis Redding, is het eerste nummer van het album. Hucknall staat bekend om zijn interpretaties van andermans songs. Hij scoorde eerder al wereldhits met ‘If You Don´t Know Me By Now’, ‘Money´s Too Tight To Mention’ en ‘You Make Me Feel Brand New’.

Hucknall maakte in 2007 bekend dat Simply Red na hun tournee definitief zouden stoppen. Met Simply Red verkocht Hucknall in 25 jaar tijd meer dan 50 miljoen albums wereldwijd, won hij diverse prestigieuze prijzen en heeft hij door de jaren heen opgetreden voor meer dan tien miljoen mensen. In 2010 trad Simply Red voor het laatst op in Nederland, in het Gelredome te Arnhem als onderdeel van The Farewell Tour.

Mick Hucknall sings American Soul

& support act

Dinsdag 5 maart 2013 
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: €48,-/€52,-/€56,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor dit concert zijn enkel zitplaatsen verkrijgbaar

Woensdag 6 maart 2013  
De Oosterpoort – Groningen
Entree: €45 ,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur
Voor dit concert zijn er staan en zitplaatsen met vrije plaatskeuze verkrijgbaar 

De kaartverkoop voor het concert van Mick Hucknall in de Oosterpoort start aanstaande vrijdag 7 december om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/, http://www.de-oosterpoort.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm). De kaartverkoop voor het concert in de Heineken Music Hall is reeds gestart.