Osunlade

360 Degrees en Hip Hip presenteren Osunlade.

Op 11 januari slaan de organisaties 360 Degrees en Hip Hip de handen in een voor een gezamenlijke club avond in twee zalen van BIRD.

Een nieuw jaar betekent nieuwe rondes, nieuwe kansen. De kans om een van de meest succesvolle soulful house Dj ter wereld langs te laten komen konden beide organisaties niet voorbij laten gaan. Met trots kunnen wij hier dan ook vermelden dat op 11 januari naast Thelonious, Andre Dadi en Ron Wood, Osunlade (USA) achter de draaitafels in BIRD plaats neemt.

360 Degrees zaal 1

360 Degrees is een avond waar Detroit, Chicago en New York House de basis vormt maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco en nieuwe electronica gemaakt worden. Met enige regelmaat heeft 360 Degrees bijzondere Djs te gast. Zo staan naast Osunlade ook Floating Points (8 maart), en Theo Parrish (29 maart) nog op het programma.

Osunlade – Osunlade werd geboren in St Louis een stad die bekend staat om zijn jazz en blues. In eerste instantie produceerde hij voornamelijk voor andere artiesten. Na tien jaar besloot Osunlade echter zelfstandig verder te gaan. Een van de eerste wapenfeiten was het oprichten van zijn eigen platen label Yoruba Soul  Records in 1999. Een label dat bij de kenners bekend staat als de plek voor warme, electronische en soulfull house. Het solo debuut, Paradigm, dat Osunlade in 2001 uitbracht werd omarmt door muziekliefhebbers wereldwijd en was uiteindelijk een van de meest succesvolle soulfull house albums van dat jaar. Als producer en Dj is Osunlade de laatste 13 jaar een constante factor gebleken, zo werd het nummer Envision vorig jaar een grote underground hit op de wereldwijde dansvloeren.

Hip Hip (presented by Sister Moon ) zaal 2

Het afgelopen jaar trokken de dj’s van HIP HIP de dansvloer van BIRD vol met hun verrukkelijke mix van de beste soul, funk, breakbeat, afro, latin, reggae en disco. Ron Wood en André Dadi zullen ook op 11 januari  weer zorgen voor een warme deken van muziek op dit verlate nieuwjaarsfeestje..

Veel lachende gezichten in de zaal en een enthousiaste menigte op de dansvloer, dat is waar het bij een goed feest om draait. Een van de belangrijkste wapens om de dansvloer vol te trekken zijn herkenbare klanken van vroeger die nu via een remix een vette beat eronder hebben gekregen. HIP HIP is hier zo langzamerhand in gespecialiseerd. Bekende nummers, maar toch van deze tijd.

Kom gezellig langs om elkaar de beste wensen te wensen en het nieuwe jaar in te dansen

Wanneer: vrijdag 11 januari 2013 (23.00  – 5:00 uur)

Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam

Toegang: € 14,- (beperkt aantal Early Birds € 9,-
Meer info en tickets: www.bird-rotterdam.nl en Sister Moon Nieuwe Binnenweg 89 Rotterdam