Susan Jane

Zangeres heeft speciale wens voor de wereld.

Susan Jane volgt haar hart omdat ze geleerd heeft hoe haar hart zoveel meer zegt dan alles om haar heen. Deze boodschap wil ze doorgeven via debuutalbum ‘Clarity Of Mind’. De zelfgeschreven songs op ‘Clarity Of Mind’ zijn ontstaan uit haar zoektocht naar authenticiteit.

Alle antwoorden liggen in mezelf.” ‘Clarity Of Mind’ beschrijft Susan’s bevinding dat alle antwoorden in jezelf liggen en het niets anders is dan helemaal jezelf zijn en staan voor waar je in gelooft.

Ik leef nu mijn eigen waarheid.” Via ouders, familie, leraren, vrienden, kennissen, advertenties, de media, gebeurtenissen etc. word je bewust en onbewust beïnvloedt. We hebben nogal de neiging om te vergeten naar ons hart te luisteren. Ze bezingt hoe belangrijk het is om je eigen waarheid te leven omdat de wereld behoefte heeft aan creatieve oplossingen en daar zijn passievolle, positieve mensen voor nodig. (‘Music’)

Niemand hoeft mij te vertellen wat ik van de wereld moet vinden.” Vanaf het moment dat het besef kwam welke leugens ze tot haar eigen referentiekader had toegelaten, besloot Susan ze overboord te gooien (‘Leaving’). “Ik laat me niet meer gek maken door negatieve berichtgeving. Paniek en negativiteit hebben nog nooit tot iets goeds geleid, ik ga voor oplossingen en die beginnen in je eigen hart.”

Het verstand is er om me te dienen maar negentig procent van de tijd kraamt het alleen maar onzin uit.” Ik kan me soms nog laten leiden door angst. Dan speel ik weer dezelfde plaat uit het verleden af of maak ik me heel erg druk over mijn toekomst. Als mijn verstand me weer uit het nu probeert te halen dan ga ik terug naar mijn hart en vertrouw ik op mezelf. Ik heb ontdekt dat als ik rust in mijn hoofd en in mijn hart heb, ik rust aantrek.” (‘Shine’)

Alles is één geheel en alles wat ik als individu denk, zeg en doe heeft invloed op alles om me heen.” Het nummer ‘One Soul’ ontstond in Rome. Toen Susan op één van de zeven heuvels van de stad stond ervoer ze het merkwaardigste gevoel dat ze ooit heeft gekend: een gevoel van verbondenheid. Alsof alles met elkaar was verweven in een immens onzichtbaar net van connecties. “Kun je nagaan wat we kunnen bereiken als iedereen authentiek blijft en vanuit passie leeft!”

Susan Jane koos er bewust voor om alles in eigen hand te houden en ‘Clarity Of Mind’ zelf te schrijven, componeren, produceren en uit te brengen. Het album werd onlangs gepresenteerd aan het publiek.

Van deze soulvolle avond is vanaf nu een mooie video compilatie te zien. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren noemde Susan Jane één van haar favoriete nieuwe artiesten op Q-Music. Luister snel via www.susanjane.nl of je Marianne’s mening deelt.