Trixie Whitley

Zangeres brengt debuutalbum uit op 11 februari 2013.

Het debuutalbum van Trixie Whitley, getiteld ‘Fourth Corner’ komt uit op 11 februari 2013 op Unday Records/N.E.W.S.

Trixie kondigde onlangs de Belgische en Nederlandse releaseshows aan voor het voorjaar van 2013. Ze presenteert haar nieuwe album in de Handelsbeurs in haar geboortestad Gent,

in de Ancienne Belgique in Brussel, in Paradiso te Amsterdam en Mezz in Breda. Haar eerste liveoptreden in het nieuwe jaar in Nederland is een showcase op vrijdag 11 januari op het Eurosonic Festival in Groningen.

Nog maar 25 jaar oud en zonder een soloalbum op haar naam, heeft Trixie Whitley zich al gevestigd als artiest met een indrukwekkende live reputatie en zijn de verwachtingen voor haar debuutalbum, hooggespannen. Trixie werkte in New York aan haar nieuwe cd samen met onder meer muzikant/producer Thomas Bartlett (Anthony & The Johnsons, The National, Grizzly Bear) en Pat Dilett achter de knoppen (David Byrne, Lou Reed, Mary J. Blige).

Luister en kijk hier naar een van de nieuwe tracks, ‘Breathe You In My Dreams’. De video is gemaakt door fotograaf Anton Coene en geeft een kijkje in het opnameproces van het nieuwe album:

http://www.youtube.com/watch?v=W539KqDR4k8&feature=share&list=PLGA7yaQhDy-hLXyEKAFcFaPjIjjZ2dUHK

Trixie is een Amerikaanse artiest met Belgische roots, die leeft en werkt in Brooklyn, New York. Ze is de dochter van een Belgische moeder en een Amerikaanse vader, de legendarische blueszanger en gitarist Chris Whitley. Trixie gaat echter haar eigen weg en is zelf een muzikaal talent: als songwriter, als zangeres en als performer.

In de afgelopenjaren kreeg ze de kans om samen te werken met een aantal levende legendes zoals o.a. Robert Plant, Marianne Faithful, Joe Henry en Marco Ribot. Trixie is ook de zangeres van Black Dub, de band rond Daniel Lanois, waarmee ze een album opnam en op tour is geweest, met o.a. een optreden op het North Sea Jazz Festival in 2011.

Tourdata Benelux 2013:

11 januari: Eurosonic – Groningen

21 februari: Handelsbeurs – Gent

23 februari: Mezz – Breda

1 maart: Paradiso – Amsterdam

9 maart: AB – Brussel