AlascA

Volendamse band gaat voor internationaal succes.

Vandaag zet de Volendamse indie folkrockband AlascA zijn handtekening onder een internationaal platencontract met het Engelse label Independent Records Limited (IRL). In maart zal IRL het debuutalbum van AlascA – ‘Actors & Liars’ – uitbrengen in Engeland, voorafgegaan door twee singles.

Klaar voor volgende stap                                    

Manager David Jaymes van IRL ziet AlascA als een belangrijke aanwinst voor zijn label. ‘Wij kijken er zeer naar uit om deze Europese act met zijn volstrekt eigen sound dit voorjaar aan een internationaal publiek te kunnen presenteren,’ zegt hij. AlascA zélf is klaar voor deze volgende stap. Afgelopen jaar is de band in Nederland van verschillende kanten gelauwerd, onder andere door ‘popprofessor’ Leo Blokhuis (‘AlascA is dé muzikale belofte van 2012’) en gitaarlegende Jan Akkerman (’De muziek van AlascA is magisch’). Na de release in februari 2012 kwam het debuutalbum van de band binnen op 9 in de nationale Album Top 100. Het jaar 2012 stond voor AlascA verder in het teken van een uitgebreide clubtour door Nederland en twee tournees in Italië en Duitsland. Op 12 januari a.s. staat AlascA op het prestigieuze Noorderslag in Groningen. In maart, als ‘Actors & Liars’ internationaal wordt uitgebracht, staan optredens in Groot-Brittannië op het programma.

‘Blijvende herinnering’

‘Actors & Liars’-producer Alan Branch (o.a. Jeff Beck, U2, Cat Stevens, Blur, NIN) vindt het niet meer dan terecht dat ‘zijn’ album internationaal wordt opgepikt. ‘AlascA behoort voor mij tot het zeldzame soort bands dat albums maakt met eeuwigheidswaarde,’ zegt de Grammy Award-winnaar. ‘Actors & Liars’ is in Nederland uitgegeven op het eigen label van AlascA, King Forward Records.

OVER ALASCA

De muziek van AlascA vertelt een verhaal, neemt de luisteraar mee langs verschillende landschappen, personages en gebeurtenissen. De voorliefde van de vier bandleden voor de muziek uit de jaren 60 en 70 smelt samen tot een authentiek folk-geluid waarin melancholie, poëtische teksten en close-harmony zang de hoofdrollen vertolken.