Avant La Lettre

Avant La Lettre – In My Time

Amper een jaar na het debuutalbum ‘Belief’ heeft de Amsterdamse band Avant La Lettre nu al een tweede album klaar. Een bewuste keuze om in slechts 2 maanden met een nieuw album uit de studio te komen als we de band mogen geloven. Met twee belangrijke verschillen met het vorige album. De nummers van het vorige album lagen al jaren op de plank, terwijl de teksten voor dit album in één jaar tijd tot stand zijn gekomen. En waar het vorige album vrij poppy rock was a la Go Back To The Zoo, is dat op ‘In My Time’ minder het geval doordat de teksten vrij autobiografisch zijn.

Op dit album zijn er meer synthesizers aanwezig. Al zijn de gitaren nog steeds aanwezig. En het poppy geluid van het vorige album is nog niet helemaal verdwenen in songs als ‘Peace Sign’, het met blazers toegevoegde nummer ‘Postmodernity’ en ‘Barricades’. De laatste twee nummers staan model voor één van de thema’s van het album. Namelijk over de worsteling die de generatie die in de jaren ’80 zijn geboren momenteel ervaart in de maatschappij.  Het zijn überhaupt nogal serieuze thema’s die op ‘In My Time’ langs komen. Zoals de ernstige ziekte van de moeder van zanger/gitarist Laurens Radstake in opener ‘Mirrors’, en een verbroken relatie in ‘Heart Beat’. En het duet ‘When They Dance’ waarin twee mensen die aan de zijlijn staan elkaar uiteindelijk vinden. Het is de afsluitende track op het album dat het absolute hoogtepunt vormt.

Op ‘In My Time’ laat de band horen dat ze volwassener zijn geworden in tegenstelling tot ‘Belief’. Het is hierdoor een frisse plaat geworden die aandacht bij een breder publiek verdient te krijgen.

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle

Het album ‘In My Time’ verschijnt op 18 januari en wordt op 23 januari gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam.

[bol_product id=”1000004013321754,1000004012059050″ price_range=”undefined” name=”Avant la Lettre” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1357403665_links.css”]