Black Rebel Motorcycle Club

Band komt 18 maart met nieuw album.

Op 18 maart verschijnt het nieuwe Black Rebel Motorcycle Club album Specter At The Feast. De opvolger van het in 2010 verschenen Beat The Devil’s Tattoo en alweer het zevende album van de groep sinds het debuut B.R.M.C in 2001. Black Rebel Motorcycle Club staat op vrijdag 22 maart in Paradiso, Amsterdam en 31 maart op Paaspop in Schijndel.

Het Amerikaanse drietal blijft ook op Specter At The Feast trouw aan haar sonische palet van fuzzy gitaren en bluesy licks tegen een atmosferische achtergrond. Maar de inspiratie kwam ditmaal vanuit een hele andere hoek. In augustus 2010 verloor de band op tragische wijze iemand die gezien werd als het vierde lid van de band: Michael Been, de vader van bassist Robert Been.

Na een korte adempauze keerde BRMC terug naar haar basis, de liefde voor muziekmaken, en nam het eerste album als referentiekader. Specter At The Feast werd grotendeels opgenomen in de studio van Dave Grohl in LA met de geluidstafel die een grote rol vervult in de binnenkort te verschijnen documentaire Sound City: The Movie van de hand van Grohl. Het is tevens de tafel waarmee de groep haar debuut opnam. Additonele opnamen werden gedaan in Joshua Tree, CA en de befaamde Rancho De La Luna Studio. Het album werd afgemaakt in Santa Cruz, CA, de woonplaats van Robert. Over Specter At The Feast zegt hij: “This record took a long time to pull together. I  think we all reached the breaking point after our last tour and needed to step back for a bit. These songs brought us back to life and gave us a second chance. I’ve never been more excited to play an album live before, these songs were born to be loud”

Meer info: www.blackrebelmotorcycleclub.com

[bol_product id=”1000004006289495,1000004002315151,1000004001403006″ price_range=”undefined” name=”Black Rebel Motorcycle Club” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1357902053_links.css”]