Caro Emerald

Zangers geeft try-out show in Haarlemse Patronaat.

Ter voorbereiding op de nieuwe tour die Caro Emerald in maart in Duitsland en Engeland gaat doen zal ze eerst een try-out show geven in Patronaat. Dit is de eerste en enige try-out show in Nederland. Kort na deze show geeft Caro een show in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen. Het nieuwe album zal dit voorjaar verschijnen.

Het was mei 2007 toen zangeres Caro Emerald een telefoontje kreeg van producers Jan van Wieringen en David Schreurs. Zij hadden een nummer geschreven met de Canadese songwriter Vincent Degiorgio en hun demo zangeres kon niet. Dit was het moment waarop Caro de kans kreeg om de demo in te zingen van het nummer ‘Back It Up’.

Een jaar later trad Caro met dit nummer op bij AT5 en lovende reacties stroomden binnen en bleven maar binnenstromen. Hierop besloten David, Vince, Jan en Caro om een album op te nemen met invloeden uit o.a. filmmuziek van de jaren 40 en 50. Het werd een mix van ballroom jazz, tango en mambo met een sound uit de vroegere gouden periode van Hollywood, maar toch met hedendaagse beats en catchy songs.

Het album, ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ werd uitgebracht via het door Vince, Scheurs en van Wieringen zelf opgerichte label, Grandmono Records. Wat volgde was een ongelofelijk succes. Het album behaalde binnen 6 weken de platina status, stond meer dan 30 weken op de #1 positie en verkocht meer dan 260.000 exemplaren (5x platina) binnen een jaar. Caro Emerald won een Edison, een MTV EMA award, een EBBA award, een Zilveren Harp en de Popprijs. Behalve in Nederland, brak ze ook door in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Griekeland, Scandinavië, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa, Rusland en inmiddels ook in Engeland, Ierland, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. Kortom: een wereldster!

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004010723000,1000004007767610,1000004012182656,1002004011269938″ price_range=”undefined” name=”Caro Emerald” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1359573909_links.css”]