Lindsey Stirling

Vioolen, dubstep en soundtracks galmen door 013.

Dubstep, vioolspel en soundtracks van videogames. Niet echt een combinatie die meteen voor de hand ligt, maar voor Lindsey Stirling is het de normaalste zaak van de wereld. Deze dame begon al op jonge leeftijd met het bespelen van de viool. Ondanks haar klassieke training kwam Lindsey’s uitgesproken persoonlijkheid al snel naar voren in haar vioolspel.Dat niet alleen, ook wist ze haar vioolspel uitstekend te combineren met haar passie voor dans.

Dit leverde haar een plek als finalist op in “America’s Got Talent”. ‘Slechts’ viool en dans combineren bleek echter nog niet genoeg en al snel bracht Lindsey elementen van dance muziek en videogame soundtracks onder in haar vioolspel.
Dit bleek geen slechte gok, want de nummers die ze hierna produceerde en de bijbehorende clips die ze via YouTube verspreidde leveren haar miljoenen kijkers op.

Inmiddels heeft Lindsey al vele covers gemaakt waarbij ze onder meer de soundtracks van Assassins Creed, Zelda en Lord Of The Rings geheel haar eigen weet te maken. Live weet Stirling te imponeren met een show van formaat. Zo speelde ze al op de grootste videogamebeurs van de wereld (de E3 in Los Angeles) en diverse talkshows. Vanavond doet ze 013 aan met een wervelende show waarbij dans, dubstep, gaming thema’s en viool moeiteloos gecombineerd worden.

In het voorprogramma staat Lindsey’s goede vriend McKay Stevens. Hij is de frontman van The Vibrant Sound, maar laat singer-songwriter werk horen.

Fotografie: Charles Batenburg