Motel Westcoast

Verwacht dit theaterseizoen haar 100.000ste bezoeker.

Het muziekgezelschap Motel Westcoast, met in de gelederen onder meer Syb van der Ploeg (De Kast) en Edward Reekers (Kayak), verwacht in de tweede helft van dit theaterseizoen haar 100.000ste bezoeker. De afgelopen jaren bezochten al meer dan 75.000 mensen deze succesvolle voorstelling. De nieuwe theatertournee heet: ‘Coast to Coast’ en start traditiegetrouw op 10 januari a.s. in Theater ‘t Voorhuys te Emmeloord. Er zijn in totaal maar liefst 50 shows door het hele land.
Motel Westcoast is een voorstelling die wordt beleefd als een muzikale reis door de glorietijden van de legendarische Amerikaanse Westcoast bands. De uitvoerend artiesten zijn Edward Reekers (Kayak), Mirjam Timmer (Twarres) Julian Thomas en Syb van der Ploeg (De Kast). Het gezelschap speelt vele hitsongs van Amerikaanse Westcoastgroepen als Eagles, Beach Boys, Creedence Clearwater Revival, Toto, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac, allen die hun oorsprong vonden aan de Westcoast van de USA.

In Coast to Coast, de nieuwe tournee van Motel Westcoast, zijn echter ook songs te horen uit Down Under. Van Australische bands dus als Crowded House, John Farnham, Little Riverband, Icehouse en Tim Finn, artiesten die geïnspireerd raakten door de Westcoastsound.

Syb van der Ploeg: “Het idee voor Motel Westcoast is in het jaar 2000 geboren, toen ik in Amerika bij de Amerikaanse groep Venice op visite was. Echt fantastisch dat we nu de 75.000 bezoekers gepasseerd zijn, ik had dat nooit gedacht. “Een hoogtepunt voor ons was het live concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat optreden werd via Radio 2 door meer dan 1,1 miljoen mensen beluisterd. Dit was tijdens de afsluiting van de ‘Radio 2 Week van de jaren 70’.”

Fotografie: Harold Versteeg