Pinkpop

Passenger en Kensington op 2013 editie.

De Gouden Tip is voor de organisatie van Pinkpop al jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op het festival. De meeste stemmen werden geteld voor Muse, maar zij zijn al aangekondigd met een eigen show op 4 juni in de Amsterdam Arena.

Als nummer twee volgde het Britse PASSENGER en het is Pinkpop gelukt om de troubadour uit Brighton Mike Rosenberg aka PASSENGER vast te leggen voor Pinkpop 2013. Afgelopen jaren veroverde hij de harten van vele duizenden mensen tijdens de uitverkochte shows in UK, Europa, Australië en recentelijk ook in de Noord-Amerika met Ed Sheeran. Hij brak echt door in 2012 met de 3FM Megahit ‘Let Her Go’. Ook de hoogst genoteerde tip bij de Nederlandse bands komt naar Pinkpop en wel de band KENSINGTON. Afgelopen week kwam de nieuwe single met de titel ‘Home Again’ uit en aankomend weekend zal de band maar liefst negen keer te zien zijn in Groningen tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival. KENSINGTON zal ook te horen zijn tijdens de Pinkpop Perspresentatie op woensdag  20 februari in Paradiso Amsterdam.
De organisatie kan tevens melden dat de entreeprijzen hetzelfde zullen blijven als in 2012 namelijk € 165,00 (inclusief € 5,00 servicekosten) voor drie dagen inclusief camping en € 85,00 (inclusief € 5,00 servicekosten) voor een losse dagkaart.

PINKPOP 2013

Zoals eerder al bekend werd gemaakt zal volgend jaar Pinksteren voor de derde keer worden verplaatst en zal Pinkpop derhalve plaatsvinden in het weekend van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 20 februari 2013 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 23 februari 2013. Er worden nu al kaarten aangeboden maar koop deze niet, dit zijn valse kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Pinkpop zal in 2013 voor de 44ste keer plaatsvinden, een uniek record. Sinds 1990 is Pinkpop  opgenomen in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa (volgens velen zelfs van de wereld). De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar in 2013 voor de 26ste keer plaatsvinden. Kijk voor meer informatie over het festival op www.pinkpop.nl.