System Of A Down

Band eindelijk weer naar Nederland.

Na een afwezigheid van ruim acht jaar komt System of a Down eindelijk weer naar Nederland. Op woensdag 21 augustus 2013 staat de alternatieve metalband op de planken van de Amsterdamse Ziggo Dome. De kaartverkoop voor het concert van System of a Down begint aanstaande vrijdag 1 februari om 10.00 uur via www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).!

In 2002 stonden de vier Armeense bandleden van System of a Down zowel in de Heineken Music Hall als op Pinkpop. Drie jaar later deden ze Ahoy aan en dit jaar staan ze welverdiend in de Amsterdamse Ziggo Dome. De laatste platen van System of a Down stammen alweer uit 2005. Onder leiding van grootmeester Rick Rubin bracht de band dat jaar twee albums uit, ‘Mesmerize’ gevolgd door ‘Hypnotize’. Een enorm opzwepend tempo en progressieve structuren, dat is wat het geluid van System of a Down kenmerkt. Balancerend tussen 80’s underground thrash metal en alternatieve rock uit de jaren negentig, is System of a Down niet omver te krijgen. Naast bovenstaande twee albums heeft de band nog drie kneiters van platen uitgebracht, te weten debuutalbum ‘System of a Down’ uit 1998, het drie jaar later lovend ontvangen ‘Toxicity’ met hierop de grootste hit ‘Chop Suey’ en ook het in 2003 verschenen ‘Steal This Album’ werd har! telijk begroet. Net zoals we dat zullen doen met het zeer welkome concert op 21 augustus aanstaande in de Ziggo Dome.

Voor meer informatie: www.systemofadown.com.

SYSTEM OF A DOWN

Ziggo Dome, Amsterdam
Woensdag 21 augustus 2013
Entree: € 49, – (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van System of a Down begint aanstaande vrijdag 1 februari om 10.00 uur via  www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).