Crystal Fighters

Brits folktronica trio komt naar de HMH.

Na een uitverkochte show in Paradiso op 17 mei kondigt Crystal Fighters een nieuw concert aan dat onderdeel uitmaakt van hun wereldtournee. De Spaans/Britse folktronica band staat op vrijdag 1 november in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert is zojuist gestart via www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Op 27 mei verschijnt het langverwachte tweede studioalbum ‘Cave Rave‘. Voor de nieuwe plaat reisde het gezelschap af naar Los Angeles om deze samen met producer Justin Meldal-Johnsen (Beck/Air/M83/Paramore) op te nemen. Een preview van het nummer ‘Wave’ verscheen eerder deze maand.

Het geluid van Crystal Fighters is te omschrijven als een mix van opzwepende indie-dance met Baskische folk invloeden. De band bracht in 2009 een aantal releases uit op het Kitsuné label maar brak in 2011 pas echt door in ons land met de zomerhit ‘Plage’, afkomstig van het debuutalbum ‘Star of Love’.

Na optredens op Lowlands, Pitch festival en een reeks uitverkochte clubshows kan de Heineken Music Hall zich op 1 november gaan opmaken voor een feestelijke fusie van Baskische folk, rockende baslijnen en euforische elektronica.

Kijk voor meer informatie en volledige tourdata op http://www.crystalfighters.com/.

CRYSTAL FIGHTERS

+ support act

Vrijdag 1 november 2013
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: €28,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop start maandag 18 februari om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).