Laura Jansen

Vandaag komt ‘Queen Of Elba’ uit, haar nieuwe single.

Het nummer is ook als lyric video te zien en horen op YouTube. In het nummer verwijst de Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter naar het eiland waarnaar Napoleon werd verbannen na zijn troonafstand. “Als rondreizende artiest is het symbool van ballingschap heel belangrijk in mijn leven”, verklaart Jansen. “Het voelt alsof ik op een schip heb gezeten dat langs havens trekt, maar nooit kan blijven of plaatsen kan leren kennen. Door mezelf tot koningin van mijn eigen eiland te kronen, maak ik de overstap van zelfmedelijden naar het claimen van mijn eigen territorium, dus ‘Queen Of Elba’ was voor mij een heel krachtig nummer om te schrijven.”

‘Queen Of Elba’ is de eerste single van Laura Jansens nieuwe album ‘Elba’, dat op vrijdag 22 maart uitkomt. Afgelopen maandag was de single voor het eerst te horen bij ‘Met Michiel’ op 3FM en op dinsdagochtend speelde Jansen het nummer live in de ochtendshow van Giel Beelen. Daar onthulde ze ook het artwork van haar nieuwe album.

In april begint Laura Jansen aan een clubtour door Europa, die op zondag 7 april begint in Doornroosje in Nijmegen. Kijk hier voor de volledige lijst met concertdata en informatie over de kaartverkoop.

‘Queen Of Elba’ kun je nu downloaden bij iTunes. Of je reserveert meteen het hele album en je ontvangt dan direct de nieuwe single voor € 0.99. Op de dag van release ontvang je van iTunes automatisch het complete album (met € 0.99 cent korting) zodat je geen seconde hoeft te missen. ‘Queen Of Elba’ is vanaf vandaag ook te beluisteren op Spotify.

© Universal

[bol_product id=”1000004010714052,1000004013509718″ price_range=”undefined” name=”laura jansen” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1361545569_links.css”]