Marco Borsato

‘Ik leef niet meer voor jou’ verkozen tot beste ‘break up song’ van Nederland.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weken gaf Nederland massaal gehoor aan de liefdesoproep van Manuëla Kemp. Zij vroeg Nederland te stemmen op de beste songs bij liefdesverdriet. In samenwerking met Sky Radio en De Telegraaf maakte ze een lijst van 100 populaire nummers om liefdesverdriet bij weg te snikken of juist een lekker opgelucht gevoel van te krijgen.

Marco Borsato’s ‘Ik leef niet meer voor jou’ bleek met stip Nederlands favoriete uithuilsong te zijn. Andere liedjes die ons troost bieden bij liefdesverdriet zijn o.a. ‘Lost’ van Anouk, ‘Love Hurts’ van Nazereth of ‘Unbreak my Heart’ van Toni Braxton. De volledige top 10 van ultieme ‘break up songs’ ziet er als volgt uit:

  1. Ik leef niet meer voor jou: Marco Borsato
  2. Lost: Anouk
  3. Love hurts: Nazereth
  4. Unbreak my heart: Toni Braxton
  5. Bloed, Zweet en Tranen: Andre Hazes
  6. Goodbye my lover: James Blunt
  7. I can’t make you love me: Bonnie Rait
  8. Knocked Out: Trijntje Oosterhuis
  9. Skinny Love: Birdy
  10. I will always love you: Dolly Parton

Fotografie: Walter Blokker

[bol_product id=”1000004013320644″ price_range=”undefined” name=”Break Up Songs” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1360840326_links.css”]